Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η επέκταση του Δικτύου Φυσικού Αερίου, με αποτέλεσμα σύντομα όλο και περισσότεροι κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης να μπορούν να αξιοποιήσουν τα οφέλη της χρήσης του φυσικού αερίου.

ε απόλυτη συνέπεια στον προγραμματισμό, που είχε τεθεί μεταξύ Δήμου Παλλήνης και Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (Ε.Δ.Α.Α.), ξεκίνησαν τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου οι εργασίες επέκτασης του Δικτύου Φυσικού Αερίου στην περιοχή του Γέρακα.

Η διεκδίκηση του συγκεκριμένου έργου από το Δήμο Παλλήνης εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του αναπτυξιακού του προγραμματισμού.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, ο οποίος ήταν παρών στην έναρξη της κατασκευής του έργου, υπογράμμισε την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την απόλυτη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, και τόνισε ότι: «Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Παλλήνης αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Το Φυσικό Αέριο εξασφαλίζει οικονομικό όφελος και προστασία του αστικού περιβάλλοντος ενώ είναι εύκολο στη χρήση. Για αυτόν τον λόγο καλούμε τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν την υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε η επέκταση και σε άλλες περιοχές του Δήμου να καταστεί εφικτή.»

Αναφορικά με το υπό κατασκευή τμήμα του Δικτύου, αυτό ξεκίνησε από την οδό Ηρακλείας (μπροστά από το 1ο Αθλητικό Κέντρο Γέρακα) ώστε να επεκταθεί προς τις εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων: Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο, 5ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο, Παιδικό Σταθμό οδ. Ανάφης, Δημαρχείο και εν συνεχεία προς το παλαιό Κέντρο Γέρακα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μία εβδομάδα, οι αντίστοιχες εργασίες επέκτασης δικτύου διανομής Φυσικού Αερίου ξεκίνησαν στην περιοχή της Παλλήνης και έτσι η συνολική έκταση των υπό κατασκευή τμημάτων στον Δήμο Παλλήνης θα υπερβεί τα 12 χιλιόμετρα.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να καταθέσουν αίτηση στα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Παλλήνης, ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση press@pallini.gr, ή ακόμη και με fax στον αριθμό 2106612965.

Ας ελπίσουμε σύντομα να φτάσει και στις περιοχές των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα…