Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΡΓΙΟΣ

Τη μεγάλη τιμή να φιλοξενήσει παλιούς αστέρες του Ολυμπιακού για έναν φιλικό αγώνα με ιδιαίτερη σημασία, είχε στις 18 Μαΐου το γήπεδο της Αγίας Μαρίνας, στη Νέα Μάκρη.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας σε συνεργασία με την Ποδοσφαιρική Ακαδημία Νέας Μάκρης «Θησέας» δημιούργησαν πρόσφατα μία δράση με την ονομασία Hug4Mati («αγκαλιά για το Μάτι») με στόχο την ενίσχυση εγκαυματιών από τις περσινές πυρκαγιές.

Με τη συνδρομή του παρατηρητή διαιτησίας της Super League, Αργύρη Αλεξανδρή και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι συντελεστές της δράσης, Βασίλης Τσούκας, Γιάννης Τσέλιος και Κώστας Κουρέλης, κανονίστηκε ένας φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα σε βετεράνους του Ολυμπιακού και της επίλεκτης ομάδας Hug4Mati, την οποία στελέχωσαν τραγουδιστές, ηθοποιοί και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που ζουν στην περιοχή.

Το ευχάριστο είναι ότι περισσότεροι από 500 φίλοι του ποδοσφαίρου (και όχι μόνο) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, πλήρωσαν το συμβολικό ποσό των 5 ευρώ (κόστος εισιτηρίου) και έδωσαν το «παρών» στις κερκίδες, απολαμβάνοντας 11 γκολ και πλούσιο θέαμα. Ανάμεσά τους και αρκετοί εγκαυματίες που, με εμφανή τη συγκίνηση στα πρόσωπά τους, ευχαρίστησαν τόσο τους διοργανωτές, όσο και τους συμμετέχοντες.

Για την ιστορία, οι βετεράνοι του Ολυμπιακού δικαιολόγησαν τον τίτλο του φαβορί επικρατώντας 7-4 χάρη σε τέσσερα γκολ του Καλογερόπουλου και τα τέρματα των Βαΐτση, Καλύκα και Καλαμάρα. Σκόρερ για την ομάδα επιλέκτων Hug4Mati χρίστηκαν οι Πικουλίδης (2 γκολ), Κρητικός και Μαγγίνας.

Για λογαριασμό της ομάδας του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν οι: Κελεσίδης, Καλύβας, Σιδέρης, Συρίγος, Αρζένης, Καλαμαράς, Καλύκας, Μπονόβας, Σταυρόπουλος, Βαΐτσης, Καλογερόπουλος, Ασπρογέρακας, Καλτσάς, Ρούσσος, Μπαρμπαρής, Γλύκας, Κτενάς, Κοτάκης, Βασιλειάδης, Γαϊτανάρος, Μαντάζης, Σταμάτης, Παναούσης, Βέλιος, Καλτσάς

Την ομάδα επιλέκτων Hug4Mati αποτελούσαν οι: Κρητικός, Μουρούτσος, Αΐβάζης, Καλαντζής, Ορκόπουλος, Χανταμπάκης, Καραμάνης, Ντρέλιας, Φάκας, Πικουλίδης, Σάκκας, Κουρέλης, Τσέλιος Γ., Μίχας, Γιακουμής, Τσέλιος Σ., Μαγγίνας, Μπισμπιρούλας, Παναγόπουλος, Τσέλιος Χ., Βαλσάμης.

Την πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία παρουσίασαν οι γνωστοί αθλητικοί συντάκτες Διονύσης Βερβελές και Ευάγγελος Μίχος.

*φωτογραφίες: ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΥΤΟΛΕΩΝ – itportal.gr