Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις φόλες στον ΥμηττόΠαρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η συνεχιζόμενη εξόντωση με φόλες αδέσποτων ζώων, κυρίως σκύλων, αλλά και αλεπούδων στην περιοχή του Υμηττού.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και να αποδοθούν ευθύνες, καθώς τα φαινόμενα κακοποίησης και βάναυσης συμπεριφοράς κατά δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγες εβδομάδες όταν κάποιος γέμισε απειλητικά σημειώματα στη νότια περιοχή του Υμηττού ότι θα τοποθετούσε φόλες σε δασικούς δρόμους σε αντίποινα επίθεσης που όπως ισχυρίζεται, δέχθηκε από σκύλο.

Μερικές εβδομάδες μετά την ανάρτηση των απειλητικών σημειωμάτων, δυστυχώς ο δράστης φέρεται να έκανε πράξη τις απειλές του και το έγκλημα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πέρα από τα νεκρά ζώα που βρέθηκαν, σκυλιά και αλεπούδες, εντοπίστηκαν πρόσφατα τοποθετημένα κομμάτια κιμά, πιθανότατα εμποτισμένα σε μαρμελάδα, τα οποία είχαν και ισχυρότατα δηλητήρια.

Μεταξύ άλλων έχει προκύψει και ο ακαριαίος θάνατος ενός σκύλου, από τους πλέον αγαπητούς στους εθελοντές δασοπροστασίας, υιοθετημένος από εθελοντή-μέλος της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού.

Μετά από μηνύσεις, βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της Αστυνομίας, του Δασαρχείου και της Θηροφυλακής.