Γέννησε η Κίρα Νάιτλι - Η πρώτη φωτογραφία με το μωρό | in.gr

Ενώ οι συζητήσεις γύρω από τη σεξουαλική παρενόχληση στη βιομηχανία του θεάματος είναι πολλές από την έναρξη του κινήματος #MeToo, τους τελευταίους έξι μήνες παρατηρήθηκε αύξηση των πολιτικών συζητήσεων γύρω από την παρενόχληση στο δρόμο, τις προφυλάξεις, την αυτοδιάθεση στο σώμα, και τη βία κατά των γυναικών.

Σε μια νέα συνέντευξή της στο Harper’s Bazaar της Μεγάλης Βρετανίας, η ηθοποιός Κίρα Νάιτλι μίλησε για τη συλλογική εμπειρία της παρενόχλησης κατά των γυναικών, αναλύοντας τις δικές της σκέψεις σχετικά με τον κοινωνικό μισογυνισμό. Η 36χρονη ηθοποιός τόνισε ότι «όλες οι γυναίκες που γνωρίζω έχουν αντιμετωπίσει κάποιου είδους παρενόχληση από άνδρες».

Όταν ρωτήθηκε αν έχει πέσει η ίδια προσωπικά θύμα παρενόχλησης απάντησε: «Ναι. Θέλω να πω, όλοι έχουν πέσει. Κυριολεκτικά, δεν ξέρω καμία γυναίκα που να μην έχει πέσει, με κάποιο τρόπο, είτε πρόκειται για χούφτωμα, είτε για κάποιον που λέει ότι θα σου κόψει το λαιμό, είτε σε χτυπάει στο πρόσωπο, είτε οτιδήποτε άλλο, όλες έχουμε πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης».

Αν και η Νάιτλι στο παρελθόν δεν είχε μιλήσει για τις προσωπικές της εμπειρίες, σημειώνει ότι οι πρόσφατες συζητήσεις σχετικά με την παρενόχληση στο δρόμο την έκαναν να δει την κατάσταση διαφορετικά. «Ήταν όταν οι γυναίκες άρχισαν να απαριθμούν όλες τις προφυλάξεις που παίρνουν όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους για να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλείς και σκέφτηκα ότι κάνω όλα αυτά χωρίς να το σκέφτομαι καν πλέον. Είναι απαράδεκτο αυτό ζούμε» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στις συζητήσεις γύρω από τον θάνατο της 33χρονης Σάρα Έβεραρντ στο Λονδίνο, η Knightley μίλησε επίσης υπέρ της θέσης της βαρόνης Jenny Jones σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες θα μπορούσαν να νιώθουν πιο ασφαλείς στη Μεγάλη Βρετανία. «Μου αρέσει εκείνη η πολιτικός που είπε ότι θα έπρεπε να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους άνδρες και οι άνδρες εξοργίστηκαν. Σκέφτεσαι από την άλλη ότι αυτό που επί της ουσίας υπάρχει σήμερα είναι απαγόρευση κυκλοφορίας για τις γυναίκες. Και πάντα υπήρχε, με την έννοια ότι φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε μόνες μετά από κάποια ώρα το βράδυ».