Ξανά στο προσκήνιο φαίνεται ότι ήρθε το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» που πείθει ευάλωτα παιδιά να τραυματιστούν, να περάσουν επικίνδυνες δοκιμασίες και στο τέλος να αυτοκτονήσουν.

Η συζήτηση για το «παιχνίδι» αυτό άνοιξε εκ νέου μετά το θάνατο δύο νεαρών κοριτσιών, της Μαρίας Βινογκράντοβα 12 ετών και της ετεροθαλής αδερφής της Αναστασία Σβεντοζάροβα, 15 ετών.

Οι δύο έφηβες αδερφές βρέθηκαν νεκρές στο χιόνι, κάτω ακριβώς από ένα 10ώροφο κτίριο στην περιοχή Ιζέβσκ, της Ρωσίας, από όπου και πήδηξαν, με τις Αρχές της χώρας να στρέφουν τις έρευνες στο ενδεχόμενο να αυτοκτόνησαν, έπειτα από την προτροπή κάποιου. Μάλιστα, πριν δώσουν τέλος στη ζωή τους, έβγαλαν βίντεο στα οποία αποχαιρετούσαν τους αγαπημένους τους.

Αναστατωμένη και καταθλιπτική η 12χρονη

Όπως γράφει η βρετανική Mirror, επικαλούμενη τοπικά μέσα, η 12χρονη Μαρία φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό ήταν «αναστατωμένη και καταθλιπτική», καθώς η μητέρα της την πήγε σε γυναικολόγο όταν έμαθε για τη σχέση που είχε κάνει με ένα αγόρι, τον Ντμίτρι, που ήταν μεγαλύτερός της. Φαίνεται πως διαφωνούσε κάθετα με αυτό, λόγω του νεαρού της ηλικίας της. Ως αποτέλεσμα, το κορίτσι είχε απομακρυνθεί από τους φίλους της, ενώ η κατάσταση στο σπίτι φαίνεται να επηρέασε και την άλλη κόρη, Αναστασία.

Δευτερόλεπτα πριν πηδήξει στο κενό, η Μαρία είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του αγοριού της στο διαδίκτυο μαζί με καρδούλες, χαμόγελα και το μήνυμα: «Συγχώρησέ με, σε παρακαλώ. Σε αγαπώ τόσο πολύ. Ξέρω ότι θα βρεις κάποια καλύτερη από εμένα». Την ίδια ώρα η αδερφή της, κατέγραψε ένα βίντεο στο οποίο αποχαιρετούσε φίλους και οικογένεια.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/u6g31kkgimc

ΠΗΓΗcnn.gr
Προηγούμενο άρθροΚΑΙΡΟΣ: Κακοκαιρία με καταιγίδες και χιόνια
Επόμενο άρθροΑυξήθηκαν κατά 23.422 οι άνεργοι μέσα σε ένα μήνα!