
Εικόνα ντροπής!
Ο φωτογραφικός φακός της «Ευρωκίνησης» απαθανάτισε την παραπάνω εικόνα, μία εικόνα ντροπής… Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα έχει ξεχάσει να φροντίζει τα παιδιά της, παιδιά τα οποία μας κάνουν όλους να αισθανόμαστε υπερήφανοι για την πατρίδα μας.
Η χρυσή Ολυμπιονίκης, Άννα Κορακάκη, αντί να προπονείται σε έναν χώρο-πρότυπο, κατάλληλο, με όλες τις προδιαγραφές, προπονείται σε ένα εγκαταλελειμμένο βιομηχανικό κτίριο, χωρίς σωστό φωτισμό και τουαλέτες! Ο συγκεκριμένος χώρος της έχει παραχωρηθεί από την Αντιπεριφέρεια Δράμας.
Η ελληνική πολιτεία την ξέχασε!
Αν και έχουν περάσει ήδη 14 μήνες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου η Άννα Κορακάκη απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων και το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων, η ελληνική πολιτεία δεν τίμησε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει απέναντι στην Ολυμπιονίκη. Για τον λόγο αυτό, η οικογένεια Κορακάκη ακύρωσε και τη βράβευση της αθλήτριας από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, που είχε προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου.
Σε αυτόν το χώρο η Άννα Κορακάκη προπονείται για σχεδόν ένα χρόνο. Είχε προηγηθεί από τη Δημοτική Αρχή Δράμας η κατεδάφιση της παράγκας στην οποία προπονούνταν μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία όμως έγινε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της.
Τι δηλώνει ο πατέρας της Άννας, Τάσος Κορακάκης;
«Προπονούμαστε μέσα σε ένα χώρο ανθυγιεινό μέσα στη σκόνη. Δεν έχουμε τον κατάλληλο φωτισμό. Ο ήλιος μπαίνει από τα παράθυρα, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στη στόχευση. Τα μεταλλικά πλαίσια πίσω από τους στόχους έχουν τρυπήσει. Δεν έχουν γίνει τα πιο απλά πράγματα, χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Ένα συνεργείο να καθαρίσει τον χώρο, δέκα μαύρες κουρτίνες να μπουν στα παράθυρα. Δεν ζητήσαμε κάτι άλλο, το μέλημά μας είναι να δουλέψουμε για το Παγκόσμιο. Πώς όμως; Πιο πολύ με πειράζει η κοροϊδία! Δεν την αντέχω! Τι να τις κάνω τις βραβεύσεις, όταν δεν μπορούν να κάνουν δυο τρία απλά πράγματα;», δήλωσε οργισμένος ο Τάσος Κορακάκης, πατέρας της ολυμπιονίκη και ανακοίνωσε στο Δήμο Δράμας ότι δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθεί η τιμητική τελετή της 1ης Νοεμβρίου.















































