Μη χάσετε το νέο τεύχος της MP που κυκλοφορεί την Παρασκευή 5 Αυγούστου!

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων, αφιερώνουμε το μεγαλύτερο μέρος του τεύχους Αυγούστου στη Μικρασιάτικη Καταστροφή και τον άγριο διωγμό.

Ο Μιλτιάδης Γ. Βράτσος γράφει για το πώς ήταν η Μάκρη και το Λιβίσι που άφησαν πίσω τους οι πρόσφυγες, πώς ζούσαν και ποιες ήταν οι κύριες ασχολίες τους.

Η Δέσποινα Μ. Δαμιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Μακρηνών-Λιβισιανών Νέας Μάκρης, μάς ταξιδεύει στα πρώτα χρόνια μετά το 1922 και μας διηγείται το πώς βρέθηκαν οι πρόσφυγες στη σημερινή Νέα Μάκρη και πώς ήταν η ζωή τότε.

Ο Βασίλης Πιστικίδης, πρώην Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, γυρνά τον χρόνο πίσω στο 1923, έναν χρόνο μετά τον διωγμό των Τριγλιανών από τις ακτές της Προποντίδας, όταν οι Τριγλιανοί εγκαταστάθηκαν στη Ραφήνα και αφηγείται όλη την ιστορία μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1930.

Διαβάστε επίσης:

  • Για τη διαδικτυακή ομάδα Theofanis Ermis Connecting Us. «Γεννήθηκε» στη μνήμη του αδικοχαμένου Θεοφάνη-Ερμή Θεοχαρόπουλου και απαιτεί σύγχρονη αεροδιάσωση και κρατική φροντίδα στην ανθρώπινη ζωή.
  • Τα αφιέρωμα στους φύλακες-άγγελους, τους εθελοντές πυροσβέστες μας από το Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα και από το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά-Προβάλινθου, οι οποίοι βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή για να αισθανόμαστε όλοι πιο ασφαλείς.
  • Την πανελλαδική πρωτοτυπία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Θα προσφέρει μείωση στα δημοτικά τέλη 50% για όσους υιοθετήσουν αδέσποτα σκυλάκια που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Κυνοκομείο. Ο Αντιδήμαρχος, Σπύρος Πάντζας, μιλά στη MP για αυτή την πρωτοβουλία.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Αναζητήστε το στα περισσότερα από 300 σταθερά σημεία διανομής σε Νέα Μάκρη, Μαραθώνα, Γραμματικό, Ραφήνα & Πικέρμι.

Καλή ανάγνωση!

Προηγούμενο άρθροΣτυγερά εγκλήματα που έγιναν καλοκαίρι και «πάγωσαν» το Πανελλήνιο
Επόμενο άρθροΤι καιρό θα κάνει το τριήμερο σε Νέα Μάκρη και Μαραθώνα