Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πλέον η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υπέστη ανακοπή και πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στον χώρο στο Κολωνάκι όπου είχε μεταβεί για προγραμματισμένη θεραπεία πλασμαφαίρεσης.

Νέα διάσταση στην υπόθεση έδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αμφισβήτησε δημόσια ότι επρόκειτο για κλινική και αποκάλυψε ότι έχει ήδη ζητηθεί έλεγχος από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργούσε με άδεια απλού παθολογικού ιατρείου, όπου, όπως υποστηρίζει, δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση πλασμαφαίρεσης.

Γεωργιάδης: «Σε απλό ιατρείο δεν επιτρέπεται να διενεργείται μία τέτοια ιατρική πράξη»

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε στην ανάρτησή του:

 

Το κρίσιμο ερώτημα της έρευνας είναι πλέον ποιες ακριβώς ιατρικές πράξεις πραγματοποιήθηκαν στον χώρο, τι προηγήθηκε της ανακοπής και εάν τηρούνταν οι νόμιμες προϋποθέσεις για τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Στην Ασφάλεια ο γιατρός – Σχηματίζεται δικογραφία

Παράλληλα με τον διοικητικό έλεγχο, βρίσκεται σε εξέλιξη και αστυνομική έρευνα. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, ενώ αναμένεται να συνδράμει και η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο και αναζήτησαν τον γιατρό-ιδιοκτήτη για κατάθεση. Αρχικά δεν τον εντόπισαν, ωστόσο λίγο μετά τις 20:00 εκείνος προσήλθε στην Αστυνομία μετά από σχετική κλήση.

Οι Αρχές αναμένεται να πάρουν καταθέσεις από πρόσωπα που είχαν επαφή με τον Μαζωνάκη πριν και κατά την παρουσία του στο ιατρείο, καθώς και από όσους ενεπλάκησαν στη συνέχεια στη διακομιδή και την αντιμετώπισή του.

Στη δικογραφία θα ενταχθούν επίσης τα στοιχεία για τις ιατρικές πράξεις που πραγματοποιήθηκαν, ενώ καθοριστικό αναμένεται να είναι το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική διερεύνηση αποτελεί πάγια διαδικασία σε περιπτώσεις αιφνίδιου θανάτου και η έναρξή της δεν σημαίνει από μόνη της ότι έχει διαπιστωθεί ποινική ευθύνη.

Τι συνέβη πριν από την ανακοπή

Ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε μεταβεί το απόγευμα της Τετάρτης σε χώρο στην οδό Καρνεάδου 11 στο Κολωνάκι, έχοντας πραγματοποιήσει ένα πρώτο ραντεβού την προηγούμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, επρόκειτο να ξεκινήσει προγραμματισμένη πλασμαφαίρεση. Κατά την προετοιμασία της διαδικασίας και μετά την τοποθέτηση φλεβοκαθετήρα, φέρεται να αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος και ακολούθησε η ανακοπή.

Η κλήση προς το ΕΚΑΒ καταγράφηκε στις 16:21. Στις 16:28 έφθασε διασώστης με μοτοσικλέτα και ξεκίνησε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, ενώ ακολούθησε ασθενοφόρο.

Ο τραγουδιστής διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ελπίς», όπου έφθασε στις 16:45 χωρίς αυτόματη αναπνοή και χωρίς σφυγμό.

«Ελπίς»: Επίσημη ώρα θανάτου 17:40

Οι γιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών συνέχισαν την προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, χωρίς αποτέλεσμα.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του το νοσοκομείο ανέφερε:

«Στις 9/9/2026 και ώρα 16:45 το απόγευμα διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χωρίς αυτόματη αναπνοή και χωρίς σφυγμό, ο Γιώργος Μαζωνάκης, γεννηθείς το 1972.

Διενεργήθηκε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση βάσει πρωτοκόλλου, χωρίς επιτυχή έκβαση. Επίσημη ώρα θανάτου 17:40.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος».

Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναμένεται πλέον να δώσει τις κρίσιμες απαντήσεις για την αιτία θανάτου. Ξεχωριστά, ο έλεγχος του ΙΣΑ και η αστυνομική έρευνα θα εξετάσουν τις συνθήκες λειτουργίας του ιατρείου και όσα συνέβησαν πριν από την ανακοπή.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Μαζωνάκης: Ο άνθρωπος πίσω από τα φώτα – Όταν άφηνε τη σκηνή για να βοηθήσει για όσους είχαν ανάγκη