Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε τρία σπίτια, σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα. Έχουν ήδη γίνει 9 προσαγωγές, τρεις από κάθε σπίτι. Συγκεκριμένα οκτώ άνδρες και μια γυναίκα είναι οι προσαχθέντες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για εξωτερική τρομοκρατία. Τα άτομα που προσήχθησαν δεν σχετίζονται με τζιχαντιστές, αλλά με τρομοκρατία στην Τουρκία. Συγκεκριμένα οι προσαχθέντες φαίνεται πως συνδέονται με το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), γνωστό ως ακρωνύμιο DHKP-C. Είναι όλοι τουρκικής καταγωγής και προσήχθησαν από τρία διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ένας από τους προσαχθέντες καταζητείτο για παρόμοια υπόθεση Τούρκων που είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα.

Τα τρία σπίτια των τρομοκρατών

Στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, συμμετέχουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ. Το ένα σπίτι, στον Νέο Κόσμο, βρίσκεται στην οδό Δεινοστράτους 78.

Από τα σπίτια που έχουν ελεγχθεί έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί καλώδια και βάζα με άγνωστη ουσία που παραπέμπουν σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, μικρός οπλισμός, laptops, φορητοί σκληροί δίσκοι και usb. Όλα θα μεταφερθούν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, οι οκτώ εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις στην περιοχή και ύστερα από έρευνα, συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία που οδήγησαν στη σημερινή επιχείρηση.

Για την υπόθεση αναμένεται να ανακοινωθούν λεπτομέρειες μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο (πιθανότατα 7-8) αναμένεται να έρθει στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΠάνω από το στόχο τα έσοδα από τη φορολογία του καφέ
Επόμενο άρθροΣάρωσε στην πρεμιέρα του το Ράδιο Αρβύλα