Νέος Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εξελέγη ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Σμέρος σε ειδική συνεδρίαση την Πέμπτη.

Η υποψηφιότητά του αποτέλεσε την ομόφωνη πρόταση της παράταξης «Αττική», η οποία υποστηρίχτηκε από το σύνολο σχεδόν της Αντιπολίτευσης.

Στην μυστική ψηφοφορία, που ακολούθησε, από την ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου και σε σύνολο 83 παρόντων Περιφερειακών Συμβούλων έλαβε 70 ψήφους, αποσπώντας ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα -από τα υψηλότερα που έχουν σημειωθεί-, στο οποίο αθροίζονται μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου από όλες τις παρατάξεις.

Ο Γιάννης Σμέρος στην πρώτη του δήλωση μετά το αποτέλεσμα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, που συμμετείχαν στη ψηφοφορία, ιδιαίτερα δε εκείνους που τον στήριξαν, ενώ δήλωσε πως εκλαμβάνει την εκλογή του «ως μία πολύ σημαντική ευθύνη προς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές» του.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα συνεργαστεί με την Περιφερειακή Αρχή, τις παρατάξεις και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την προώθηση των σημαντικών ζητημάτων, που απασχολούν τους Δήμους της Αττικής «σε ένα πραγματικά ζωντανό και παραγωγικό Περιφερειακό Συμβούλιο».

Επίσης, σημείωσε ότι το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής συμβολίζει «τη συναίνεση, την εξασφάλιση του ισοτίμου διαλόγου για όλες τις πτέρυγες και της απρόσκοπτης δημοκρατικής διαδικασίας». Απευθυνόμενος προς το προεδρείο είπε: «Χαίρομαι που από τη θέση αυτή θα συνεργαστώ με τον αξιότιμο και πολύπειρο Πρόεδρο μας, Θεόδωρο Σχοινά, καθώς και τον αγαπητό συνάδελφο γραμματέα, Γιώργο Βλάχο».

Τέλος, ο Γιάννης Σμέρος ευχαρίστησε τον επικεφαλής της παράταξης «Αττική» και πρ. Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό, ο οποίος τον πρότεινε για τη θέση αυτή και για τον οποίο ανέφερε ότι «κάνει πράξη τη θέση του για ανάδειξη στελεχών της νέας γενιάς στην Αυτοδιοίκηση».

Who is who?

Ο Γιάννης Σμέρος γεννήθηκε το 1987 στην Παλλήνη Αττικής, όπου ζει μέχρι σήμερα. Φοίτησε στο Τμήμα Χημικών-Μηχανικών του ΕΜΠ και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι σήμερα εργάζεται στο χώρο της Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Περιβάλλοντος ως Υπεύθυνος Μηχανικός Παραγωγής. Παράλληλα, ολοκληρώνει το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Περιβάλλον και Ανάπτυξη” στο τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Παράλληλα με τις σπουδές του ανέπτυξε έντονη δράση ως εκπρόσωπος των συμφοιτητών του στο Σύλλογο Φοιτητών και στα όργανα συνδιοίκησης της Σχολής του. Παράλληλα συμμετείχε σε Συλλόγους και Ενώσεις Πολιτών. Σήμερα, είναι Γραμματέας του Αναπτυξιακού, Περιβαλλοντικού και Επιστημονικού Συνδέσμου Ανατολικής Αττικής, μέλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Green Attack», ενώ δραστηριοποιείται στον Πανελλήνιο Σύλλογο Χημικών Μηχανικών και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Είναι γιος του Γιώργου Σμέρου (κοινωνικός λειτουργός, Περφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Αναπλ. Διοικητής στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Αθηνών και πρώην Δήμαρχος Παλλήνης) και της Σοφίας Λεπίτκου (Διευθύντρια του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Παλλήνης).

Έχει δύο αδέλφια.