Διακοπές στη Νάξο

Τα αξιοθέατα της Αρχαίας Ελλάδας δεν κοσμούν μόνο την Αθήνα αλλά και πολλά ακόμη μέρη της Ελλάδας όπως τα νησιά της. Ωστόσο, πολλά από αυτά δεν τα γνωρίζουμε, είτε καθόλου είτε έχουμε ακούσει λίγες πληροφορίες γι’ αυτά. Ένα από τα άγνωστα και εντυπωσιακά τέτοιου είδους αξιοθέατα είναι και ο άγνωστος σε πολλούς ελληνικός ναός με το λευκό μάρμαρο που κατασκευάστηκε έναν αιώνα πριν από τον Παρθενώνα. Ίσως δεν το έχεις ξανακούσει και πρόκειται για τον ναό της θεάς Δήμητρας στη Νάξο. Ένα αξιοθέατο που αξίζει να βάλεις στη λίστα σου αν βρεθείς για διακοπές στη Νάξο, σε αυτό το όμορφο νησί των Κυκλάδων.

Φτάνοντας στη Νάξο για διακοπές, θα έχεις, λοιπόν, την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά αυτό το ιδιαίτερο αξιοθέατο της αρχαιότητας. Ο ναός της θεάς Δήμητρας βρίσκεται χτισμένος σε έναν μικρό λόφο σε μια πεδιάδα της Νάξου δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό. Σύμφωνα με τους ερευνητές και τους αρχαιολόγους ο ναός της θεάς Δήμητρας οικοδομήθηκε την περίοδο ανάμεσα στο 530 – 520 π.Χ. όταν ο Λύγδαμις ήταν ο τύραννος του νησιού, δηλαδή έναν αιώνα πριν κατασκευαστεί ο Παρθενώνας.

Πρόκειται για ένα οικοδόμημα κατασκευασμένο από λευκό μάρμαρο και άκρως εντυπωσιακό. Από εκείνο το σημείο μπορεί κανείς, επίσης, να θαυμάσει τη μοναδική θέα προς το βουνό και τη θάλασσα. Ο ναός της Δήμητρας δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό αξιοθέατο που θα δεις κάνοντας διακοπές στη Νάξο. Εκεί βρίσκεται και το αρχαίο άγαλμα που βρίσκεται ξαπλωμένο εδώ και αιώνες. Η ιστορία του, επίσης πολύ ενδιαφέρουσα.

 

Προηγούμενο άρθροΔεκαπέντε από τους χειρότερους serial killers στην ιστορία
Επόμενο άρθροΑγώνας μπάσκετ με μαθητές στη Νέα Μάκρη έγινε αιτία σοβαρής αντιπαράθεσης