Γιάν Κόσερετ: «Μάντης κακών» με ανατριχιαστική ακρίβεια. 

Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα» γίνεται αναφορά στην περίπτωση του Ολλανδού κυβερνήτη Γιάν Κόσερετ, που είχε προβλέψει με ανατριχιαστική ακρίβεια, αυτό που συνέβη στην πτήση της Germanwings με τους 150 νεκρούς.

Περίπου πριν από δύο μήνες ο Κόσερετ είχε γράψει άρθρο για γνωστή ιστοσελίδα με θέματα αεροπλοΐας και τελικά φοβούμενος ότι θα προκαλέσει ανησυχία,το δημοσίευσε σε ένα μικρότερο περιοδικό, το Piloot en Vliegtuig (Πιλότος και Αεροπλάνο).

Ο ιδιαίτερα έμπειρος κυβερνήτης, με 35 χρόνια πτήσεων «στην πλάτη του» (σήμερα κυβερνήτης στην Emirates), έγραφε ότι εξαιτίας της υπερασφάλειας μπορεί ένας πιλότος να αφήσει έξω από το πιλοτήριο τον συνάδελφό του. Ο Κόσερετ αναφέρεται στην περίπτωση ενός πιλότου της Ethiopian που είχε αφήσει έξω από το πιλοτήριο τον συνάδελφό του και κλείνει το κείμενο του γράφοντας: «Καμιά φορά αναρωτιέμαι ποιος είναι αυτός που κάθεται δίπλα μου στο πιλοτήριο. Και αν είχε συμβεί κάτι φοβερό στη ζωή του που δεν μπορούσε να το αντέξει; Ελπίζω να μην ανακαλύψω ποτέ, επιστρέφοντας από την τουαλέτα, ότι βρίσκομαι μπροστά σε μια πόρτα που είναι κλειδωμένη».

 

Πηγή: athensvoice.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Ευρωπαϊκή Διαστημική Έκθεση στην Πλατεία Συντάγματος
Επόμενο άρθροΠοια άλλη ηθοποιός διεκδικούσε το ρόλο της «Pretty Woman»