Η πόρτα ανοίγει και τα ρούχα μπαίνουν σε ένα από τα μηχανήματα που υπάρχουν μέσα. Πλένονται, στεγνώνονται και οι… πελάτες μπορούν να φορέσουν καθαρές, μπλούζες, παντελόνια και ο,τι άλλο έχουν.

Δύο φίλοι από την Αυστραλία συμβάλουν στο να κάνουν όσο μπορούν καλύτερη τη ζωή των άστεγων στο Μπρισμπέϊν. Αν και μόλις 20 ετών δεν ακολουθούν τον τρόπο ζωής των συνομηλίκων τους, που αρέσκονται στο να διασκεδάζουν και να ασχολούνται μόνο με τις σπουδές τους. Ο Lucas και ο Nicholas αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εταιρεία. Ο σκοπός της; Να βοηθά τους αστέγους να διατηρούν έστω και υποτυπώδεις συνθήκες υγιεινής, πλένοντας τους τα ρούχα δωρεάν.

Με ένα παλιό βαν και μια γεννήτρια και εξασφαλίζοντας ορισμένες δωρεές κατάφεραν να αγοράσουν δύο πλυντήρια. Έτσι, ίδρυσαν την Orange Sky Laundry και γυρνούν στο δρόμους με το κινητό πλυντήριο τους. Πελάτες τους είναι μόνο οι άνθρωποι που δεν έχουν σπίτι και δεν έχουν και τη δυνατότητα να πλύνουν τα ρούχα τους. Οι νεαροί πλένουν περί τα 20 κιλά ρούχα την ώρα, σε ένα ελπιδοφόρο σχέδιο που μπήκε σε εφαρμογή πριν από λίγους μήνες. Δουλεύουν πέντε ημέρες την εβδομάδα. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Orange Sky Laundry, σκοπεύει να εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα αν διαπιστώσουν πως συνεχίσει να λειτουργεί με επιτυχία το πλυντήριο των αστέγων.

 

Πηγή: enlefko.fm

Προηγούμενο άρθροΜπουκόβσκι: Οι αφορισμοί
Επόμενο άρθροΟι υποψήφιοι των ελληνικών «Οσκαρ»