Μεγάλη επιτυχία είχε το 1ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Αττικής «Ο Άγιος Θωμάς» που πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά από το νέο και γεμάτο ζωντάνια διοικητικό συμβούλιο.
Η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από μέλη και φίλους του Συλλόγου με αποτέλεσμα και στις τριες εκδηλώσεις οι αίθουσες να μοιάζουν πολύ μικρές.
Την Πέμπτη 19/1 ο Σύλλογος διοργάνωσε εσπερίδα στο Μουσείου Μαραθωνίου για την ιστορία και την λαογραφία των Καρδιτσιωτών. Με αφορμή την επίσκεψη των Καρδιτσιωτών από διάφορες περιοχές της Αττικής πραγματοποίησαν ξενάγηση στο πολύ όμορφο χώρο του Μουσείου. Η εκδήλωση συνεχίστηκε την εσπερίδα και με επίσημο ομιλητή τον Πρόεδρο της ΕλληνοΑμερικάνικης Ένωσης και Καρδιτσιώτη Κρις Σπύρου, ο οποίος απογείωσε με την ομιλία του την κατάμεστη αίθουσα και ξύπνισε σε πολλούς μνήμες από τα παλιά. Οι ομιλίες συνεχίστηκαν με τους υπόλοιπους ομιλητές και στο τέλος της εσπερίδας πραγματοποιήθηκε μπουφές με παραδοσιακές πίτες από την περιοχή της Καρδίτσας και ξυνόγαλο από τον Φούρνο Αργιθέα στο Μαραθώνα.
Την Παρασκευή 20/1 μέλη και φίλοι του Συλλόγου παρακολούθησαν το θεατρικό δρώμενο «Χριστούγεννα στην Καρδίτσα, Μια φορά και έναν καιρό» Σενάριο-Σκηνοθεσία της Βαρβάρα Παπαθανασίου-Μπότσαρη. Το θεατρικό εξιστορούσε την ιστορία μιας οικογένειας που ζούσε σε ένα από τα χωριά της Καρδίτσας παραμονή Χριστουγέννων και περιμένανε το ξενιτεμένο «παιδί» τους.

Τέλος το Σάββατο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και επιτυχία η χοροεσπερίδα του Συλλόγου παρουσία του Δημοσθένη Ταμπάκου δις ολυμπιονίκη Χρυσό και Αργυρό και του Κώστα Θάνου Χρυσό Ολυμπιονίκη του Σίδνευ. Η βραδιά ξεκίνησε με τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας με χορούς από όλη την Ελλάδα.
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λάζαρος Καραούλης βράβευσε τον Καρδιτσιώτη μεγάλο Αθλητή Δημοσθένη Ταμπάκο για την προσφορά του « στην Ελλάδα των Πρωταθλητών και την Καρδίτσα των Πρωτοπόρων» όπως είπε.
Το γλέντι άναψε με την ορχήστρα του Λάμπρου Σκάρλα και το βιολί του Ιωάννη Παυλόπουλου, όπου κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Μεγάλη επιτυχία ήταν επίσης το παραδοσιακό φαγητό που είχε ο Σύλλογος με: πλαστό, τσαλαφούτι, χοιρινό κλέφτικο, χωριάτικη σαλάτα, λουκάνικο χωριάτικο, δεν υπήρξε άνθρωπος να φύγει παραπονεμένος.

Προηγούμενο άρθροΤα Αποτυπώματα της τέχνης …δίπλα μας.
Επόμενο άρθροTHE DARKNESS 2 LIMITED EDITION