Μια σπουδαία είδηση έβγαλε η επιστολή παραίτησης της Δημοτικής Συμβούλου, κας Αναστασίας Παππά, από το Δ.Σ. της ΚΕΔΜΑ (διαβάστε την εδώ)! Ο λόγος για τη διοργάνωση του 5ου Ημιμαραθωνίου Μαραθώνα.

Τι έχει πάει στραβά; Σύμφωνα με τα γραφόμενα της κας Παππά, η διοργάνωση του πιο σημαντικού αθλητικού γεγονότος του Δήμου και ίσως της ευρύτερης περιοχής, ξεκίνησε μόλις 1,5 μήνα πριν τη διεξαγωγή του. Και πάμε και στο δεύτερο και ίσως και ουσιαστικότερο. Ο Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης, η Ιαπωνική Εταιρεία «TORAY», η οποία κάθε χρόνο ανελλιπώς χρηματοδοτούσε τον Ημιμαραθώνιο του Δήμου μας, φέτος αρνήθηκε να δώσει έστω και 0,01€…

Το ΟΧΙ της «TORAY»

Άξιο απορίας είναι το γιατί η εταιρεία «TORAY» αρνήθηκε στον Δήμο Μαραθώνα τη χρηματοδότηση του Ημιμαραθωνίου. Και το λέμε αυτό, διότι το ότι έγινε θεσμός ο Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εταιρεία «TORAY», η οποία το 2013 χρηματοδότησε τον 1ο Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα με 80.000€, δείχνοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη της στην τότε Δημοτική Αρχή του κ. Λουίζου και των συνεργατών του.

Χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας τότε, όταν γράφαμε: Η χρηματοδότηση της διοργάνωσης με 80.000 € από τη Ιαπωνική Εταιρία ΤΟRΑΥ που ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στο αίτημα του κ. Ιορδάνη Λουίζου δείχνει έμπρακτα τις δυνατότητες του Δήμου μας όταν αξιοποιούμε σωστά τη βαριά ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Μια μεγάλη Ιαπωνική εταιρεία χωρίς καμιά εμπορική ή επαγγελματική δραστηριότητα στη χώρα μας αγκάλιασε την ιδέα της διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου, στον τόπο που γέννησε τον Μαραθώνιο Δρόμο και την υποστήριξε οικονομικά.

Η «TORAY» συνέχισε να προσφέρει σε όλους τους προηγούμενους Ημιμαραθωνίους Μαραθώνα, με τη διαφορά ότι πέρυσι, στον 4ο Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα, οι Ιάπωνες εμφανίστηκαν διστακτικοί, έχοντας μεγάλες αμφιβολίες για το συγκεκριμένο εγχείρημα, και μείωσαν το ύψος της χρηματοδότησης στα 20.000€.

Το γυαλί φαίνεται να ράγισε οριστικά φέτος, όταν απαντώντας σε αίτημα του Δήμου για χρηματοδότηση του 5ου Ημιμαραθωνίου, εκπρόσωποι της εταιρείας «TORAY» ζήτησαν πειστήρια για την προβολή της εταιρείας στη διοργάνωση του 4ου Ημιμαραθωνίου και δεν πήραν ικανοποιητική απάντηση, με αποτέλεσμα να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ, έστω και σε 0,01€!

Λέτε στον φετινό Ημιμαραθώνιο να δώσουν λύσεις οι… διαγαλαξιακές γνωριμίες του Δημάρχου μας, Ηλία Ψηνάκη; Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν βρεθεί λύση, το κόστος των 54.000€ της φετινής διοργάνωσης θα το επωμισθούν ο Δήμος Μαραθώνα και η Κοινωφελής Επιχείρηση, δηλαδή όλοι εμείς οι δημότες

Προηγούμενο άρθροΠαραιτείται η Αναστασία Παππά αφήνοντας αιχμές
Επόμενο άρθρο9 ανοιξιάτικα superfood που όλοι πρέπει να τρώμε