Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πιάστηκε πρώην δήμαρχος του Μαραθώνα που απέκρυψε εισοδήματα ύψους 3,42 εκατ.  ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από εκτεταμένες έρευνες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατά το μήνα Οκτώβριο 2014.

Παράλληλα αποκαλύφθηκαν σημαντικές περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος απάτης και διαφθοράς όπως επιχειρήσεις με εικονικές συναλλαγές συνολικού ύψους 22 εκατ. ευρώ, αλλά και υποθέσεις διαφθοράς στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με αδήλωτα εισοδήματα καθηγητών από προγράμματα της ΕΕ ύψους 3 εκατ. ευρώ και βεβαιώθηκαν φόροι ύψους άνω των 25 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε:

-Η Επιχειρησιακή Δ/νση ΣΔΟΕ Αθηνών αποκάλυψε ότι, πρώην Δήμαρχος Δήμου της Αττικής απέκρυψε εισοδήματα από το 2004 έως το 2009 ύψους 3.427.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προέκυψε μετά από άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

Σπ. Ζαγάρης:  Έγγραφο αποδεικνύει ότι οι καταθέσεις μου είναι μηδενικές

Σε δήλωση του στην aftodioikisi.gr  o πρώην (από το 2007 έως το 2011) δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης,  ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr κλήθηκε πριν από μερικές ημέρες και πάλι για εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ,  αρνείται ότι είχε ποτέ καταθέσεις τέτοιου ύψους τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στις αρχές του 2012 ο ελεγκτής του ΣΔΟΕ κ. Ευστάθιος Παλαιολόγος σε έγγραφό του ισχυρίστηκε ότι δήθεν έχω κλειστά χρήματα στην Τράπεζα Πειραιώς στις 3.11.2004, ύψους 3.590.000 ευρώ ενώ εγώ ποτέ δεν είχα στην Τράπεζα Πειραιώς περισσότερα από 7 ευρώ. Στις 19 Απριλίου 2012 κατέθεσα αίτηση στην Τράπεζα ζητώντας αντίγραφο των λογαριασμών μου από το 2000 έως σήμερα Το έγγραφο αυτό αποδεικνύει ότι οι λογαριασμοί μου είχαν και έχουν μηδενικό υπόλοιπο.» 


Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΣτην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ πρώην δήμαρχος του Μαραθώνα
Επόμενο άρθροΕπίθεση των Anonymous στην Κου Κλουξ Κλαν (video)