Ένας ευχάριστος και διαφορετικός τρόπος για μια ξεκούραστη βόλτα στους δρόμους του δήμου Μαραθώνα επιστρέφει σύντομα κοντά μας, αφού το αγαπημένο τραινάκι θα είναι σύντομα στη διάθεση κατοίκων και επισκεπτών.

Η διαδρομή αναμένεται να διαρκεί από 15 λεπτά έως μισή ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μικροί και μεγάλοι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια περιήγηση στην πανέμορφη πόλη μας καθώς και σε σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Το θέμα «Λήψη απόφασης για έγκριση των ειδικών διαδρομών, αφετηρίας, και προσωρινής θέσης στάθμευσης, για την κυκλοφορία του τουριστικού τραίνου του τουριστικού γραφείου της Κ.Ε.Δ.ΜΑ., στις Δημοτικές Κοινότητες Νέας Μάκρης και Μαραθώνα», συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου και καθορίστηκαν οι όροι για την έγκριση της λειτουργίας του τραίνου. Αξίζει να σημειωθεί πως τα προτεινόμενα δρομολόγια έχουν ήδη λάβει βεβαίωση βατότητας και χιλιομετρικών αποστάσεων από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, καθώς και την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Ωστόσο θέλει ιδιαίτερη προσοχή το θέμα της ασφάλειας των επιβαινόντων κατά την κυκλοφορία του στους κεντρικούς άξονες.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από Τρίτη έως Κυριακή και έχουν ως εξής:

  • Κάθε Τρίτη και Τετάρτη, το τραινάκι θα πραγματοποιεί την τουριστική διαδρομή με αφετηρία το Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης και στάσεις στο ξενοδοχείο «Golden Coast Hotel», στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου, στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου, στην Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου, στη θέση Τσέπι, επί της οδού Πλαταιών, όπου βρίσκεται το στεγασμένο Πρωτοελλαδικό Νεκροταφείο, καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα.
  • Το δρομολόγιο της Παρασκευής θα ξεκινάει από την Αφετηρία Μαραθωνίου δρόμου και θα πραγματοποιεί στάση στην Πλατεία Αγ. Ιωάννου.
  • Τα Σάββατα, οι επιβάτες θα μπορούν να επιβιβαστούν από την Πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα στην Παραλία Μαραθώνα, απολαμβάνοντας μια πανέμορφη παραλιακή βόλτα.
  • Τέλος, κάθε Πέμπτη και Κυριακή το τραινάκι θα πραγματοποιεί την καθιερωμένη διαδρομή στην παραλία της Νέας Μάκρης με επιβίβαση απέναντι από τη λιμανάκι της Νέας Μάκρης.

Το μικρό αυτό τραινάκι επιστρέφει, λοιπόν, σύντομα για να μοιράσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους και να δώσει μια ανάλαφρη και χαρούμενη νότα στο καλοκαίρι μας. Είναι μία κίνηση που σίγουρα θα ωφελήσει τον τουρισμό της περιοχής, αφού θα αποτελεί τον πλέον ξεκούραστο και ευχάριστο τρόπο περιήγησης στα σημεία ενδιαφέροντος του δήμου μας. Το τραινάκι αναμένεται να τεθεί άμεσα στη διάθεση κατοίκων και επισκεπτών, ώστε να ευνοήσει την τουριστική σεζόν.

Όσον αφορά στο κόστος του εισιτηρίου, με βάση πληροφορίες της Marathon Press, η τιμή θα είναι 1 ευρώ για γονείς και παιδιά για όλες τις διαδρομές πλην της τουριστικής, η οποία είναι σαφώς μεγαλύτερη, όπου η τιμή θα ανέρχεται στα 5 ευρώ. Είναι η πρώτη χρονιά που ξεκινάει τουριστική διαδρομή και η πρώτη χρονιά που η τιμή του εισιτηρίου προσαρμόζεται στην δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Μπράβο στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μαραθώνα!

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων αναμένεται σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι για τις πιο καλοκαιρινές και ξέγνοιαστες βόλτες στους δρόμους του δήμου μας!

Προηγούμενο άρθροΔημοτικές Εκλογές 2019: Με απλή αναλογική και όχι μόνο…
Επόμενο άρθροΗ κούνια που μας κούναγε…