Αν είχαμε υπερβεί το λαϊκισμό και επικρατούσε το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης δε θα χρειαζόταν να επιβληθεί καμία απαγόρευση, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας πως δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας στην απαγόρευση για την πορεία του Πολυτεχνείου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι αντιμετωπίζουμε ένα οξύτατο υγειονομικό πρόβλημα και πρέπει να έχουμε αίσθημα ευθύνης, συμπληρώνοντας ότι η απαγόρευση για το Πολυτεχνείο, ακολουθούν τις αντίστοιχες απαγορεύσεις που υπήρξαν για τις εθνικές επετείους.

Αναφερόμενους σε όσους επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν τη διαδήλωση σημείωσε ότι το θέμα δεν αυτορυθμίζεται και δεν επαρκεί μόνο η πολιτική ευθύνη των κομμάτων και την κοινωνική ευθύνη άλλων ομάδων, χρειάζεται να παρέμβει η Πολιτεία και να επιβάλλει ένα νομικό πλαίσιο, έναν νομικό φραγμό.

«Το ερώτημα είναι, αφού όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι για λόγους υγειονομικούς, για λόγους προστασία του εαυτού μας και τους συνανθρώπων μας δεν πρέπει να γίνει ούτε συγκέντρωση, ούτε διαδήλωση, γιατί δεν θέλουμε να το οργανώσουμε και νομικά για αυτούς που δεν το αντιλαμβάνονται το αυτονόητο».

Το Σύνταγμα προβλέπει για σοβαρούς λόγους ότι επιτρέπεται η επιβολή της απαγόρευσης, με βάση την αρχή της αναλογικότητας.