Με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε και φέτος, για 13η συνεχή χρονιά, ο αγώνας θεσμός, τα «Βελερεφόντεια 2013», που διοργάνωσε την Κυριακή 14 Ιουλίου με αφετηρία και τερματισμό το λιμανάκι της Νέας Μάκρης ο Αθλητικός Σύλλογος «Τελμησσός» υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνος.

Στη άρτια οργανωμένη διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 500 αθλητές στον αγώνα δρόμου των 6.000 μέτρων, στην πανέμορφη διαδρομή του παραλιακού πεζόδρομου, και 100 περίπου παιδιά στη διαδρομή των 300 μέτρων, δίνοντας μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου στη μεγάλη αθλητική γιορτή του 1ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου του Δήμου Μαραθώνος, Marathon’s Half Marathon.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα «Βελερεφόντεια» έδειξαν και τον κοινωνικό τους χαρακτήρα, στηρίζοντας αυτή τη φορά το Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος», δημιουργώντας έντονη συγκίνηση σε αθλητές και θεατές.

Μια θαυμάσια μουσική πινελιά στην φετινή εκδήλωση έδωσε και το μουσικό συγκρότημα «Music Therapy» που συμμετείχε εθελοντικά, με τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό διασκεδάζοντας όλους όσους βρέθηκαν εκεί.
Βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσουμε τη δυναμική παρουσία και την ουσιαστική συνεισφορά στην επιτυχία του αγώνα, της ομάδας  «Έφηβος του Τελμησσού», μιας καινούργιας ομάδας του Συλλόγου, που δραστηριοποιείται στο κομμάτι του εθελοντισμού.

Ο Βλάσης Καραβασίλης και ο Κώστας Σάμιος έδωσαν για ακόμα μία χρονιά τον καλύτερο τους εαυτό. Πάντα παρόντες, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Ιορδάνης Λουίζος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Πόπη Πατεράκη, Χρήστος Στάμος και Κώστας Λάσκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Δρακούλης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης κ. Κώστας Κουλούκουσας οι οποίοι συμμετείχαν και στις απονομές των κυπέλλων και μεταλλίων στους νικητές.

 

Φωτογραφικό υλικό από freerun.gr

Προηγούμενο άρθρο1Q84
Επόμενο άρθρο«Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» για το Κοινωνικό Παντοπωλείο