Εγκαινιάστηκε παρουσία του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Ιορδάνη Λουίζου, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων Αθλητικών Συλλόγων της περιοχής και πλήθους κόσμου, ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου Γραμματικού.
Στην τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε και ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Μικτής ομάδας Παλαιμάχων του Δήμου Μαραθώνα και Παλαιμάχων του Παναθηναϊκού που ήταν αφιερωμένος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαραθώνος και για την ενίσχυσή του συγκεντρώθηκαν χρήματα και τρόφιμα.
Τη βραδιά λάμπρυναν με την παρουσία τους μεγάλοι άσσοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου, που ξύπνησαν σε όλους ανεξίτηλες μνήμες από το παρελθόν, όπως ο Μίμης Δομάζος, ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο Νίκος Τζουνάκος, ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο Τότης Φυλακούρης, ο Γιώργος Γονιός, ο Κώστας Φραντζέσκος, ο Ανδρέας Λακωνικάκης και πολλοί άλλοι. 
Ο Δήμος Μαραθώνος τίμησε, για την προσφορά τους στον Ελληνικό αθλητισμό, τον Σύλλογο Παλαιμάχων του Παναθηναϊκού, τον παλαίμαχο άσσο του Παναθηναϊκού Γιάννη Παπαντωνίου, τον «δάσκαλο» όπως τον αποκαλούσαν, και τον δημοσιογράφο Χρήστο Κοντό. Επίσης ο Α.Ο. Ραμνούς Γραμματικού τίμησε, για τη συμβολή τους στην εγκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο Γραμματικού, τον Δήμαρχο κ. Ιορδάνη Λουίζο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιο Τσίρκα, την Αντιδήμαρχο κα Πόπη Πατεράκη και τους Δημοτικούς Συμβούλους κκ. Νίκο Χρυσίνα, Νίκο Τουρούκη και Γιώργο Λέπουρη. 
Στο αγωνιστικό μέρος της βραδιάς η ομάδα Παλαιμάχων του Παναθηναϊκού νίκησε, όπως ήταν αναμενόμενο, την Μικτή ομάδα Παλαιμάχων του Δήμου Μαραθώνα με σκορ 7-2, με σκόρερς τους Σίμο, Φραντζέσκο (2), Λαγωνικάκη, Παπαβασιλείου, Τομάρα (2) και Σακκά, Σιδέρη.
Με τη Μικτή ομάδα του Δήμου Μαραθώνος συμμετείχαν οι Κοντογιάννης, Μπουκουβάλας, Γ. και Σ. Κάκαρης, Τσούμας, Σιδέρης, Φράγκου, Στάμος, Παρούσης, Σακκάς, Χατζόπουλος, Ραπτογιάννης, Κουτετζής, Βερούκος, Καραχάλιος, Νικολάου, Κόλλιας και Γερατζιώτης ενώ  με την ομάδα Παλαιμάχων του Παναθηναϊκου συμμετείχαν οι Μίσσας, Φούκος, Αθανασόπουλος, Γονιός, Σίμος, Μάρκος, Φυλακούρης, Παπαβασιλείου, Λακωνικάκης, Δομάζος, Φραντζέσκος, Γκόγκας, Τομάρας, Παντέλης, Διαμαντόπουλος, Γραμματικός και Τζάμαρος. Στην αποστολή των πράσινων ήταν ακόμη οι Αντ. Αντωνιάδης, Βασ. Κωνσταντίνου, Ν. Τζουνάκος, Γ. Καρβουνιάρης, Γ. Κωνσταντίνου και Χρ. Χριστοφόρου.
Η βραδιά έκλεισε με “κρασοκατάνυξη” στη Γραμματικιώτικη ταβέρνα «ΦΩΛΙΑ», ευγενική προσφορά του Προέδρου του Α.Ο. Ραμνούς Γραμματικού κ. Τάσου Χρυσίνα.

Ο γνωστός “πράσινος” και ιθύνων νους της βραδιάς, κ. Νίκος Τουρούκης, μας είπε: “Ήταν μια όμορφη βραδιά η αποψινή, αφού τα εγκαίνια του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου στο Γραμματικό συνδυάστηκαν με την προβολή της μεγάλης προσπάθειας και προσφοράς του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας, αλλά και τη χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε μεγάλους άσσους του παρελθόντος της ομάδας του Παναθηναϊκού αλλά και του Δήμου μας. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους Παλαίμαχους του Παναθηναϊκού που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και ιδιαίτερα τον μεγάλο δάσκαλο Γιάννη Παπαντωνίου αλλά και τον εξαίρετο δημοσιογράφο Χρήστο Κοντό που μας τίμησαν. Τους ευχαριστούμε για τις μνήμες, για τα όμορφα Κυριακάτικα απογεύματα που μας πρόσφεραν, τισ Δευτεριάτικες ποδοσφαιρικές κουβέντες στις αυλές των σχολείων, το στριμωξίδι στα καφενεία για κάποιον αγώνα, τότε που το ποδόσφαιρο ήταν νοσταλγικά αθώο. Ίσως επειδή είχε ταυτιστεί με την δική μας παιδική και εφηβική αθωότητα”.


Ο κ. Γιάννης Παπαντωνίου δήλωσε:” Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος από την τιμή που μου έκανε ο Δήμος Μαραθώνος και σας ευχαριστώ ολόψυχα. Εύχομαι στους νεώτερους να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμο μακριά από το φανατισμό και τη λογική της πάσης θυσίας νίκης”.

Προηγούμενο άρθροΗμιμαραθώνιος Μαραθώνα: Ένας θεσμός γεννήθηκε!
Επόμενο άρθροΑλφαβητάρι για γονείς και παιδιά