Παρουσιάζει η Μάρα Σαμαρτζή

ΕΥΓΕΝΙΑ ΦΑΚΙΝΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

Η Μέθοδος της Ορλεάνης είναι ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 2005 και αμέσως το διάβασα και το αγάπησα. Πρόσφατα όμως, αποφάσισα να του ρίξω ξανά μια ματιά και το λάτρεψα!

Ίσως να φταίει το γεγονός πως ήμουν πολύ μικρή για να το νιώσω. Απλά το καταλάβαινα..
Η Ευγενία Φακίνου είναι μια από τις αγαπημένες μου ελληνίδες συγγραφείς, όχι μόνο γιατί κατέχει μια μικρή δόση τρέλας, που άλλωστε είναι αναγκαία για να γίνουν τα μυθιστορήματα της τόσο ξεχωριστά, αλλά και γιατί απαιτεί από τον αναγνώστη να έχει ανοιχτό μυαλό και πάνω από όλα ανοιχτή ψυχή για να νιώσει την κάθε της ιστορία!

Στο μυθιστόρημα της, η Μέθοδος της Ορλεάνης, η Ευγενία Φακίνου μας παρουσιάζει την Αρέθα, μια νεαρή κοπέλα με όνομα αρσενικού αγίου, η όποια πάσχει από μια πολύ παράξενη ασθένεια. Κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά σε φανταστικούς ή πραγματικούς κινδύνους, βυθίζεται σε βαθύ ύπνο ο οποίος διαρκεί μέρες και νύχτες. Οι γυναίκες του σπιτιού την προφυλάσσουν από τους κινδύνους και την φροντίζουν όταν εκείνη κοιμάται έναν ύπνο που μοιάζει με θάνατο μέχρι εκείνη να συνέλθει πάλι.
Έρχεται όμως η μέρα που η Αρέθα θα πρέπει να πάρει την απόφαση να υπερνικήσει αυτήν την παράξενη αρρώστια ούτως ώστε να ζήσει!

Ένα βιβλίο για την απόφαση που όλοι πρέπει να πάρουμε. Μπροστά στον κίνδυνο, φανταστικό ή πραγματικό, να μένουμε ξύπνιοι, να μην βουλιάζουμε στην καθημερινότητα μας, εκεί που νιώθουμε άνετα.
Είναι η απόφαση που τόσο καιρό αναβάλλουμε, είναι η απόφαση που τόσο καιρό βάζουμε στην άκρη τυλιγμένη με διάφορες δικαιολογίες, είναι η απόφαση που ζει μέσα μας αλλά ο φόβος την κάνει να φαίνεται θεόρατη!

Και τι είναι ακριβώς η μέθοδος της Ορλεάνης; Θα πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο για να μάθετε!

Προηγούμενο άρθροPro Evolution Soccer 2013
Επόμενο άρθροΈνα απολαυστικό πολιτιστικό καλοκαίρι