ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ του Χάρη Γιουλάτου

Τα Xρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

Η πρώτη ελληνική ταινία φαντασίας, βασισμένη στο κόμικ που δημιούργησε ο Γιάννης Ρουμπούλιας, έφτασε και στα video clubs της γειτονιάς μας. Η ιστορία ξεκινάει, όταν ο Ντράγκαρ (Γιάννης Ρουμπούλιας) μονομάχος – σκλάβος, δραπετεύει παίρνοντας αιχμάλωτη την κόρη (Κών/να Γεωργαντά) του στρατηγού (Μελέτης Γεωργιάδης) που διοικεί στην περιοχή. Τότε θα ξεκινήσει το κυνηγητό, η δράση και μία εξέλιξη χαρακτήρων που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ σε ελληνική αίθουσα. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης ταινιών μικρού μήκους, Θάνος Κερμίτσης (που υποδύεται κι έναν από τους βασικούς χαρακτήρες της ταινίας) πέφτει κατευθείαν στα βαθιά και μας σερβίρει έναν κόσμο φαντασίας, έναν κόσμο διαφορετικό από αυτόν που βλέπουμε. Έναν κόσμο, που αποζητάμε εμείς αλλά και όλη η χώρα.

 

Godzilla 2014 

Ο ήρωας που «ποδοπάτησε» γενιές και γενιές επιστρέφει πιο δυνατός από ποτέ. Οπτικά τουλάχιστον, καθώς η ταινία γενικότερα επικεντρώνεται πιο πολύ σε οικογενειακά ζητήματα παρά σε ευρύτερα κοινωνικά (βλ. το βασικό θέμα του Γκοτζίλα, αυτό που αναλύει πάντα τα αντιπολεμικά του στοιχεία και τη λάθος χρήση της πυρηνικής δύναμης). Μία δύναμη που μπορεί να ενώσει κόσμο και όχι μόνο να «ποδοπατήσει». Η αισθητική και τα άψογα εφέ σε βάζουν στο κλίμα, αλλά η έλλειψη ερμηνειών και σεναρίου, πάντα θα είναι το βασικό πρόβλημα.

Undertheskin

Ο υπερταλαντούχος Τζόναθαν Γκλέιζερ (σκηνοθέτης του Sexy beast) επιχειρεί, να μας κόψει την ανάσα ακόμα μια φορά με την ιστορία της ταινίας. Μία Σκωτία όπως δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ, αλλά πάνω απ’όλα, μία Σκάρλετ Γιόχανσον, όπως δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ! Πανέμορφη, εύθραυστη, αλλά και συγχρόνως θανατηφόρα, θα προσπαθήσει να ενταχθεί στην κοινωνία. Σωστά, λάθος, αυτό θα το κρίνετε εσείς. Το Undertheskin είναι ο ορισμός του σινεφίλ. Καταιγιστικό χωρίς δράση και απλό στην περιπλοκότητά του. Μην το χάσετε!

 ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ από την Μάρα Σαμαρτζή

 

Είμαστε όλοι στοιχειωμένοι

του Chuck Palahniuk 

 

Να τι έγραφε η διαφήμιση: «Καταφύγιο συγγραφέων: εγκαταλείψτε τη ζωή σας για τρεις μήνες. Εξαφανιστείτε. Αφήστε πίσω σας οτιδήποτε δε σας αφήνει να δημιουργήσετε το αριστούργημά σας.»

Δεκαοχτώ άνθρωποι αποδέχονται την πρόσκληση-πρόκληση του μυστηριώδους διοργανωτή ενός εργαστηρίου δημιουργικής γραφής και καταλήγουν παγιδευμένοι σε ένα δαιδαλώδες κτήριο, απόλυτα αποκομμένοι από τον έξω κόσμο, με υποτυπώδεις ανέσεις και ελάχιστες προμήθειες. Εκεί, σε ένα ζοφερό παρόν, γράφουν διηγήματα και ποιήματα για να ξορκίσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος, δίχως να φαντάζονται ότι το μέλλον τους θα είναι χίλιες φορές πιο εφιαλτικό. 

Γιατί κάποιος θα αρχίσει να τους δολοφονεί έναν-έναν…

 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΜΗΝΑ από τον Χάρη Γιουλάτο

Alien: Isolation

 

Τρόμος. Διάστημα. Απομόνωση. Και πάλι τρόμος! Το παιχνίδι που όλοι, οι φανατικοί των ταινιών Alienπεριμέναμε, ήρθε. Η καλύτερη απόπειρα ως τώρα να αποδοθεί ο τρόμος της πρώτης ταινίας. Αυτή τη φορά με τη χρήση του χειριστηρίου (ή πληκτρολόγιου και mouse) θα προσπαθήσετε να παραμείνετε ζωντανοί, με την κόρη της Έλεν Ρίπλεϋ. Και ο βαθμός δυσκολίας θα φτάσει στο κόκκινο, γιατί το τέρας είναι πάντα εκεί και σας περιμένει, έτοιμο να εφαρμόσει πάνω σας, όλα τα πρωτόγονα ένστικτά του. Η ψυχαγωγία φτάνει στα ύψη, όταν θα βάλετε ακουστικά και όταν κλείσετε τα φώτα. This is Gioulatos, last survivor of the Sevastopol station, signing off.

Microsoft Windows

Κονσόλες: PS3, PS4, X Box One, X Box 360

 

 

 

Προηγούμενο άρθροJUKEBOX Οκτωβρίου
Επόμενο άρθροΒιβλίο για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στα Αγγλικά