του Χάρη Γιουλάτου

ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Assassin’s Creed: Unity

Η μάχη συνεχίζεται για ακόμα ένα χρόνο! Αυτή τη φορά θα τη συναντήσουμε στην επόμενη γενιά των video games, θα γίνουμε ένα με εκείνη στους δρόμους του Παρισιού, στα τέλη του 18ου αιώνα. Η μύηση θα ξεκινήσει από πολύ νωρίς για τον νεαρό Άρνο, που με φόντο τη γαλλική επανάσταση θα δώσει αγώνα, ενάντια στη σκλαβιά, στην καταπίεση και την μοχθηρότητα των Templars. Περιηγηθείτε στα στενά, στις εκκλησίες και τις γέφυρες του Παρισιού και μείνετε έκπληκτοι με τα νέα γραφικά που μας χαρίζει απλόχερα (αυτό είναι σχετικό) η Ubisoft. Η ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, και οι υποαποστολές απλά ατελείωτες. Μόνοι σας αλλά και με κάποιο φίλο σας μέσω ίντερνετ, θα ενωθείτε για να δώσετε τον αγώνα στο όνομα της ελευθερίας, της ισότητας αλλά και της αδελφότητας.

 Κονσόλες:  XBOX One, PS4

 

 

 

 

ΒΙΒΛΙΟ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΑΣΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΑΛΝΤ

της Ελένης Αναστασοπούλου 

Μετά από τα διηγήματα για ενήλικες «Σκοτωμένο Νερό», εκδ. Γαβριηλίδη, «Ανθολογία Σύντομου Διηγήματος», εκδ. Γραφομηχανή, «Οδός Δημιουργικής γραφής», εκδ. Οσελότος, ήρθε η σειρά του παραμυθιού για την Ελένη Αναστασοπούλου.  Η πολυετής εμπειρία της στη σχολική τάξη, η θέση της ως Σχολικής Συμβούλου υπεύθυνης για την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της Προσχολικής Αγωγής αλλά κυρίως η αγάπη και η γνώση του κόσμου του παιδιού, την οδήγησαν να γράψει, με περισσό αίσθημα ευθύνης, όπως αρμόζει στις παιδικές ψυχές, το παραμύθι της με τίτλο: «Το μυστικό της Ερασμίας και του Έραλντ», εκδόσεις Διάπλους. Ένα παραμύθι: στα χνάρια των λαϊκών παραμυθιών που «αρχίζουν από εκεί που πραγματικά βρίσκεται το ψυχολογικό και συναισθηματικό είναι του παιδιού» σύμφωνα με τον παιδαγωγό και ψυχαναλυτή, B. Betellhaim. Για την εσωτερική θέληση που μας δίνει τη δύναμη να μεταμορφωθούμε. Να ξεπεράσουμε εμπόδια, δυσκολίες και περιορισμούς μέχρι να φτάσουμε στο στόχο μας. Που κάνει τα παιδιά να πιστεύουν στον εαυτό τους, να θέτουν στόχους, να σκέφτονται κριτικά και ν’ αντιδρούν στην αδικία. Που δίνει την αφορμή σε μεγάλους και μικρούς για συζήτηση, προβληματισμό και προπάντων σκέψη και δράση. Η Ερασμία κι ο Εραλντ, δυο παιδιά «διαφορετικά» με κοινά χαρακτηριστικά την τόλμη, τη θέληση και την αγάπη, κατακτούν τα θέλω τους, ξεπερνώντας τις δυσκολίες. Το αποτέλεσμα τούς ανταμείβει.

ΤΑΙΝΙΕΣ

A million ways to die in the west

Ο Σεθ Μακφάρλαν, δημιουργός της πετυχημένης σειράς FamilyGuy, αλλά και της ταινίας TED, μας χαρίζει ακόμα μια φορά με ξεκαρδιστικό τρόπο, την άποψή του για την Αμερικάνικη πραγματικότητα. Καυστικότατη σάτιρα αλλά και η ιδιαίτερη γραφή πλέκουν με μοντέρνα διάθεση την εποχή της ‘’Παλιάς Δύσης’’. Μία σουρεαλιστική σειρά γεγονότων συνδέουν μια κοινωνία, που είναι γεμάτη από υποκρισία, φόβο αλλά και από έλλειψη σκέψης. Η Σαρλίζ Θερόν και ο Λίαμ Νίσον είναι τα δυνατά βέλη στη φαρέτρα του Μακφάρλαν.

Snowpiercer

Η μάχη των τάξεων έφτασε. Αυτή τη φορά με τη μορφή ενός τρένου, που ταξιδεύει ασταμάτητα στην παγωμένη πλέον, Γη του μέλλοντος. Ο Κέρτις (Κρις Έβανς) μαζί με αρκετούς φτωχούς του τελευταίου βαγονιού, θα επανασταστήσουν και θα προσπαθήσουν να φτάσουν μέχρι την άλλη άκρη του ‘’συστήματος’’. Περιπέτεια και δράση συνδέονται άψογα με την ταξική έννοια και μας χαρίζουν ένα ορθότατο πολιτικά και κοινωνικά κόσμο. Όχι όμως ένα κόσμο που θα υπάρξει, αλλά ένα κόσμο που βασιλεύει στην ακόμα ζεστή, από τον ήλιο, Γη.

TheHomesman

Ίσως η καλύτερη σκηνοθετική απόπειρα ως τώρα, από τον εξαιρετικό Τόμυ Λι Τζόουνς. Η νέα του ταινία, μας ταξιδεύει σε μία εποχή, οπού η γυναικεία δύναμη θεωρούνταν ανύπαρκτη, ενώ η αντρική αδυναμία απλά, ‘’δε σήκωνε δεύτερη κουβέντα’’. Μας γνωρίζει μια εποχή, οπού η τρέλα ήταν λιγότερο επικίνδυνη από την πλήρη διαύγεια. Η δυναμική χαρακτήρας που υποδύεται, η για ακόμα μια φορά αριστουργηματική  Χίλαρι Σουάνκ, καλείται να μεταφέρει 3 διανοητικά διαταραγμένες κοπέλες, μαζί με τη βοήθεια ενός απόκληρου (Τόμυ Λι Τζόουνς), στη ‘’φροντίδα’’ που θα παρέχει μια άλλη Πολιτεία. Ένα ταξίδι σκληρό και απειλητικό θα ακολουθήσει για τον οποιοδήποτε χαρακτήρα. Θα μπορούσα να γράφω ώρες γι’αυτήν την ταινία και για τα ‘’μηνύματά’’ της. Μην τη χάσετε..!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροi see it. i like it. i make it. Νοεμβρίου
Επόμενο άρθροΤο Συμβουλευτικό Κέντρο Ραφήνας από το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ