Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου «μαγνητίζουν» ξένες αντιπροσωπείες αθλητών!

Το Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας και οι μεγάλες διοργανώσεις, όπως ο θεσμός του Διεθνή Ημιμαραθωνίου που πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή, αποτελούν τους πρώτους πυλώνες για την επίτευξη της ανάδειξης του Δήμου Μαραθώνος σε Παγκόσμιο Κέντρο Αθλοτουρισμού. Τα πρώτα αποτελέσματα του εγχειρήματος που έχει σαφέστατα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά για την ευρύτερη περιοχή είναι εντυπωσιακά.

Είναι διαρκές, πλέον, το ενδιαφέρον για την εκμίσθωση αθλητικών εγκαταστάσεων από ξένες αντιπροσωπείες και μεγάλο το ενδιαφέρον για το Μουσείο του Μαραθωνίου Δρόμου και για τις εν γένει αθλητικές δραστηριότητες στην περιοχή μας. Ο αθλοτουρισμός, όπως και άλλες μορφές τουρισμού που επεξεργάζεται ο Δήμος, δημιουργούν το στέρεο πλαίσιο για την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής. Είναι διέξοδος από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση που ζούμε και αναμένουμε άμεσα τις πρώτες ευεργετικές επιπτώσεις. Στόχος όλων μας είναι -και πρέπει να είναι- ο Δήμος Μαραθώνος με την ιστορία του και τα συγκριτικά του γεωγραφικά πλεονεκτήματα να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιουργούνται και να ξεχωρίσει ως προορισμός για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Όλοι μαζί με επιμέλεια, με σοβαρότητα και με σκληρή δουλειά θα το πετύχουμε!

Χαρακτηριστική είναι η αύξηση ρεκόρ των επισκέψεων ξένων από όλο τον κόσμο που σημειώθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στη διάρκεια του καλοκαιριού. Το ενδιαφέρον που αποδεδειγμένα πλέον υπάρχει επιβεβαιώνει την αισιοδοξία της Δημοτικής Αρχής για τους στόχους που έχει βάλει. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επισκεφτεί το Μουσείο 15 αθλητικές σχολές από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Μολδαβία, όπως η Ντιναμό Μόσχας, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η φημισμένη Σχολή «Νεότητα της Μόσχας», η Nika, η Jantar, η Αtlant, η Flamingo, η Mocodzniz, η Kameta, η μεγαλύτερη σχολή συγχρονικής κολύμβησης της Αγίας Πετρούπολης, η σχολή πολεμικών τεχνών «Budokan» Μόσχας κ.α.
Επίσης επισκέφτηκαν το Μουσείο οργανωμένες ομάδες από τις ΗΠΑ, όπως  Καλιφόρνια, Αλαμπάμα, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας με τους καθηγητές τους, Κύπριοι ομογενείς του Λονδίνου, ομάδα Κυπρίων από το Δήμο Γερίου της Κύπρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, γιατροί απ’ όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μικροβιολογίας, εκπαιδευτικοί από την Λιθουανία, μαθητές από Ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «COMENIUS», εκκλησιαστικός Σύλλογος από τη Γαλιλαία, αθλητικό σχολείο από το Κίεβο, αντιπρόσωποι των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Μολδαβίας και βέβαια πολλές ξένες Κινεζικές αποστολές από το Πεκίνο, και άλλες πόλεις της Κίνας όπως Xuzhou, Hangzhou, Taizhou κ.α.
Η Marathon Press ευχαριστεί τη διευθύντρια του Μουσείου κα Ρένα Σπανού για το φωτογραφικό υλικό και οφείλει να παραδεχθεί ότι η δουλειά που γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προβολή του Μουσείου (facebook) είναι ξεχωριστή.
Ο Δήμος Μαραθώνος και η Διεύθυνση του Μουσείου με όραμα και σχεδιασμό που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή της λειτουργίας του στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες των επισκεπτών, πέτυχε να προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κύτταρο πολιτισμού για τον τόπο μας. Αποτελεί όμως και επένδυση σε μια λογική εναλλακτικής μορφής τουριστικής ανάπτυξης  βασισμένης στο Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

Προηγούμενο άρθροΤο αριστείο στον Δήμο Μαραθώνος
Επόμενο άρθροGrand Theft Auto V