Για ένα κόσμο γεμάτο χρώμα, ζωή και χαρά
Μεγάλη επιτυχία γνώρισε και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Έκθεση Ζωγραφικής «Αποτυπώματα» 2012, του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 25  Μαρτίου στο Μουσείο Βορρέ στην Παιανία.
Η Έκθεση παρουσίασε έργα 4.500 μαθητών, μαθητριών και νέων με αναπηρίες από 104 σχολεία, κοινωνικούς φορείς και ειδικά σχολεία της χώρας που, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ζωγράφισαν μαζί στα καλλιτεχνικά εργαστήρια με κύριο στόχο όχι μόνο το εικαστικό αποτέλεσμα αλλά και τη δημιουργία ανθρώπινων σχέσεων. Όλοι οι νέοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν μέσω της τέχνης, χωρίς επικοινωνιακές «συνταγές», χωρίς «πρέπει» και κυρίως χωρίς προκαταλήψεις, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας όπου όλοι θα αισθάνονται χρήσιμοι.

Ανάμεσά τους και μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Νέας Μάκρης, τα εικαστικά έργα των οποίων έκαναν ξεχωριστή εντύπωση στους πάνω από 2.500 επισκέπτες της πραγματικά εντυπωσιακής έκθεσης που είχε την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
Στα εγκαίνια της έκθεσης οι μαθήτριες Ευθυμία Θερριού και Έλενα Νικητάκη στη σύντομη ομιλία τους, εκπροσωπώντας το Λύκειο Νέας Μάκρης, αφού ευχαρίστησαν τους διοργανωτές «που μας έδωσαν την ευκαιρία να ζήσουμε κάτι ξεχωριστό και να κατανοήσουμε την μοναδικότητα του καθενός» τόνισαν μεταξύ των άλλων ότι «Μέσα απ’ όλη αυτή την προσπάθεια, θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας, πως θα είμαστε σύμμαχοι αυτού του αγώνα και πάντα στο πλευρό των παιδιών που πάντα θα ονειρεύονται ένα κόσμο γεμάτο χρώμα, ζωή και χαρά. Και πάνω απ’ όλα μ’ ελεύθερη χωρίς στερεότυπα σκέψη».
Όλα τα έσοδα από την πώληση των εικαστικών έργων διατέθηκαν αποκλειστικά στα ειδικά σχολεία, στους κοινωνικούς φορείς και στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης περιοχών με αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Αν θες να ταξιδέψεις ΜΠΟΡΕΙΣ!

Για μια ακόμα φορά το Λύκειο Νέας Μάκρης απέδειξε έμπρακτα ότι πρόκειται για ένα σχολείο δημιουργικό, ανοικτό στην κοινωνία, ελκυστικό για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους, ένας φιλόξενος χώρος δράσεων, όπου παράγεται πολιτισμός, πέρα από την τυπική ελληνική εκπαίδευση με το γνωστό γνωσιοκεντρικό και εξεταστικό προσανατολισμό.
Το απόγευμα της Κυριακής 18 Μαρτίου, βρεθήκαμε σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, που έγινε στο πλαίσιο του Λογοτεχνικού Εργαστηρίου που λειτουργεί στο σχολείο. Η αίθουσα εκδηλώσεων γέμισε από απαγγελίες, παρουσιάσεις, αφηγήσεις και μουσική από μελοποιημένη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη ενώ παράλληλα λειτουργούσε σχετική έκθεση βιβλίου και η κινητή έκθεση από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με τη ζωή και το έργο του ποιητή.
Ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία του καθηγητή Δημήτρη Νικορέτζου, ποιητή, δοκιμιογράφου και κριτικού της Λογοτεχνίας, ως κεντρικού ομιλητή. Συγκινητική και πολύτιμη η συμμετοχή της Ζαφειρίας Βασιλείου, του Μάρτιν Ζαμκοτσιάν και του Μανόλη Ζέρβα, αποφοίτων μαθητών, καθώς και των κκ. Παναγιώτη Βουτσιλά και Σπύρου Βελούδου.
Εξαιρετικές και οι παρουσίες των μαθητών του σχολείου Αθ. Βουτσιλά, Π. Λοΐζου, Δ. Κουλέτση, Αν. Καρβουνιάρη, Φ. Κοζωνάκη, Αγγ. Μπογκντάνοβα, Ν. Μαρινάκη, Μ. Πανίδη, Φ. Σουσάνη, Ε. Κόκκα, Ε. Σαραφάκη.
Η συμμετοχή μαθητών, η συμμετοχή, στήριξη και βοήθεια των γονέων και του Δήμου, η εξαιρετική οργάνωση και συντονισμός της εκδήλωσης από τη Διευθύντρια του Λυκείου, κα Λίτσα Ευαγγελίου-Ρίζου, σε συνεργασία με καθηγητές Γ. Αντωνίου, υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, Κ. Μαθιουδάκη, Χ. Μαυρογένη, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και η προσέλευση του κόσμου έδειξαν πως αν θες να ταξιδέψεις ΜΠΟΡΕΙΣ!

Προηγούμενο άρθροΤο έργο είναι στημένο και στα μέτρα μας…
Επόμενο άρθροΗμερίδα για τα κουνούπια