Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τις αποκαταστάσεις της οδού Φειδιππίδου, του Χ.Α.Δ.Α. Βαρνάβα και του Χ.Α.Δ.Α. Γραμματικού

Ξεκινούν τρία σημαντικά έργα για τον Δήμο Μαραθώνος που αφορούν τις Δημοτικές Ενότητες Μαραθώνος, Βαρνάβα και Γραμματικού.
Η χρηματοδότησή τους είναι εξασφαλισμένη εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής που έκανε δεκτά τα αιτήματα του Δήμου. Οι Προγραμματικές  Συμβάσεις και οι Συμβάσεις Κατασκευής υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό και τον Δήμαρχο Μαραθώνος κ. Ιορδάνη Λουίζο, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Αττικής, παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστα Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη.

 
Πιο συγκεκριμένα υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση, προϋπολογισμού 400.000 €, που αφορά το έργο βελτίωσης και συντήρησης της οδού Φειδιππίδου του Δήμου Μαραθώνα, μήκους 2,6 χιλιομέτρων, καθώς και οι Συμβάσεις Κατασκευής των έργων της δεύτερης φάσης για την αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) Βαρνάβα και Γραμματικού, προϋπολογισμού 800.000 €.Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Η αποκατάσταση της οδού Φειδιππίδου έρχεται να ικανοποιήσει ένα αίτημα πολλών ετών και να βελτιώσει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Μαραθώνα. Οι αποκαταστάσεις στις χωματερές του Βαρνάβα και του Γραμματικού βάζουν τέλος στην, για δεκαετίες, απαράδεκτη και ανεξέλεγκτη εναπόθεση οικιακών απορριμμάτων, και οτιδήποτε άλλου, με μεγάλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Είναι δύο έργα πολύτιμα για το περιβάλλον και σημαντικά για τον Βαρνάβα και το Γραμματικό.
«Καμία οικολογική παρέμβαση δεν ολοκληρώνεται εάν δεν αποκτήσει κάθε γωνιά και κάθε γειτονιά της Αττικής τον Βιολογικό τους» τόνισε ο Δήμαρχος, με εμφανή την ικανοποίησή του στη σύντομη ομιλία του, ζητώντας τη βοήθεια των παρευρισκόμενων Υπουργών και του Περιφερειάρχη στην επίσπευση των διαδικασιών για τον Δήμο μας.

Προηγούμενο άρθρο6 άνθρωποι που γλίτωσαν έχοντας διαπράξει φόνο
Επόμενο άρθροΕτοιμάζεται και νέος βρεφονηπιακός σταθμός στη Νέα Μάκρη