Τον Ιούλιο του 2021, στο χωριό Μπαλτάι στη Μπασκιρία, συνέβη ένα ατύχημα που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία.

Ένα δεκάχρονο αγόρι, την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του, έπαθε ηλεκτροπληξία σε έναν μη περιφραγμένο μετασχηματιστή, με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο του χέρια, ενώ επέζησε από θαύμα.

Την ημέρα εκείνη τα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο σε μία αλάνα. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, η μπάλα ξέφυγε και βρέθηκε πάνω στο κουτί ενός μετασχηματιστή ηλεκτρικού ρεύματος, ο οποίος δεν είχε περίφραξη. Ο Ιλνάζ σκαρφάλωσε στον μετασχηματιστή για να την πιάσει, με αποτέλεσμα, μπροστά στα μάτια όλων, τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα με ισχύ που έφθανε τα 10.000 βολτ.

Το αγόρι λιποθύμησε όμως συνήλθε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πέρασε 12 ημέρες στην εντατική.

Δυστυχώς οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σώσουν τα χέρια του και λόγω των πολύ σοβαρών εγκαυμάτων αναγκάστηκαν να τα ακρωτηριάσουν.

Ο Ιλνάζ είναι το μικρότερο παιδί μιας μεγάλης οικογένειας. Οι γονείς του μεγαλώνουν επτά παιδιά, εκ των οποίων δύο υιοθετημένα. Είναι ένας πολύ καλός μαθητής και λατρεύει τον αθλητισμό.

Μετά από ενάμισι μήνα θεραπείας, το αγόρι επέστρεψε σπίτι του και προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Παρά το τι του συνέβη, ο Ιλνάζ δεν χάνει την αισιοδοξία του και δίνει μαθήματα ζωής με τη στάση του.

Όπως αναφέρει, πρέπει να «ξαναμάθει» τον κόσμο, αυτή τη φορά χωρίς χέρια.

Ο Ιλνάζ αυτή τη χρονιά θα κάνει μάθημα εξ’ αποστάσεως, κάνοντας παράλληλα αποκατάσταση και περιμένοντας τα προσθετικά μέλη.

Δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στο σχολείο, στους φίλους του και να συνεχίσει τις αγαπημένες του δραστηριότητές, όπως το μπάσκετ και το σκι.