Νέους, αυστηρούς περιορισμούς σκληρού lockdown στις μετακινήσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Από αύριο και έως τις 16 Μαρτίου, ισχύουν οι εξής διαφοροποιήσεις για όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως επιδημιολογικού επιπέδου στα SMS προς το 13033:

-Με τον κωδικό 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και τον κωδικό 3 για εξυπηρέτηση σε τράπεζα, η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

-Για τον κωδικό 6 που αφορά σε σωματική άθληση και βόλτες με κατοικίδιο, πλέον θα επιτρέπεται αποκλειστική η μετακίνηση είτε πεζή είτε με ποδήλατο. Στο εξής, σε ολόκληρη την Ελλάδα, κανείς δεν θα μπορεί να μετακινηθεί με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα για να αθληθεί μακριά από τον τόπο κατοικίας του

-Στον κωδικό 4 για παροχή βοήθειας σε άτομα που το έχουν ανάγκη, τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά, προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Αλλάζουν οι ώρες και στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις περιοχές σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) θα είναι 19:00 έως 05:00, εκτός των μητροπολιτικών ΠΕ Αττικής και ΠΕ Θεσσαλονίκης που τις καθημερινές το ωράριο απαγόρευσης θα είναι από 21:00 έως 05:00 και τα
Σαββατοκύριακα θα είναι 19:00 έως 05:00.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο και οι αρχές εφαρμόζουν το σχέδιο του ακραίου σεναρίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικλιας. Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», αναστέλλεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Οι κηδείες θα επιτρέπονται μόνο με παρουσία εννέα ατόμων.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν 2.702 νέα κρούσματα που αποτελούν ρεκόρ για το 2021. Σαράντα ασθενείς Covid-19 κατέληξαν ενώ πλέον οι διασωληνωμένοι σε όλη τη χώρα αγγίζουν τους 431.

ΠΗΓΗlifo.gr
Προηγούμενο άρθροΤο πρώτο καταφύγιο στον κόσμο για πλατύποδες ανακοίνωσε η Αυστραλία
Επόμενο άρθροΚίμια Αλιζαντέχ: Η μόνη Ολυμπιονίκης του Ιράν αναγνωρίστηκε ως πρόσφυγας στη Γερμανία