Για μια ακόμη χρονιά, ο κ. Ιορδάνης Λουίζος εκ μέρους του Δήμου Μαραθώνος και ο κ. Θανάσης Βογιατζής εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα, οι πρεσβευτές της Μαραθώνιας Φλόγας στο Τορόντο του Καναδά.

Το 4ήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων για το Μαραθώνιο του Τορόντο ξεκίνησε την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου με το άναμμα της φλόγας στην περιοχή Danforth του Τορόντο, στην καρδιά της Ελληνικής παροικίας, με του Έλληνες ομογενείς να δακρύζουν και τους Καναδούς να ενθουσιάζονται. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με χαιρετισμούς και ομιλίες και με κορύφωση, στην κοινή συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, όπου ο Δήμαρχος Τορόντο κ. R. Ford ανακοίνωσε στο Δήμαρχο Μαραθώνα την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τορόντο να ανακηρυχθεί η εβδομάδα μέχρι την Κυριακή 14 Οκτωβρίου «εβδομάδα Μαραθώνα». Την Κυριακή, μέρα διεξαγωγής του Μαραθωνίου Δρόμου, η χώρα μας είχε την τιμητική της. Σε μια πρωτοφανή συγκέντρωση κόσμου, και με 27.000 αθλητές να παίρνουν μέρος, ο κ. Ιορδάνης Λουίζος έδωσε την εκκίνηση του Μαραθωνίου και με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος, κ. Δημήτρη Αζημόπουλο, βράβευσε τους πρώτους νικητές.

Μια ξεχωριστή συνάντηση…

Συγκινησιακά φορτισμένη, στο περιθώριο των επίσημων εκδηλώσεων, ήταν η συνάντηση του Δημάρχου κ. Ιορδάνη Λουίζου με τον Μαραθωνίτη ομογενή μας, μόνιμο κάτοικο Τορόντο, κ. Γιάννη Βιργιώτη και τη σύζυγο του. Όμορφες ανθρώπινες στιγμές γεμάτες συγκίνηση και περηφάνια.

Προηγούμενο άρθροΤο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης δεν έχει κλείσει!
Επόμενο άρθροΟ Διονύσης Ματαράγκας στη Νέα Μάκρη