Μια καταπληκτική εικαστική έκθεση του Διονύση Ματαράγκα, με  έργα εμπνευσμένα από τη θάλασσα, με καράβια αραγμένα στην στεριά ή καταμεσής στο πέλαγος μαρτυρώντας τα μυστικά τους και τις περιπέτειές τους, θαυμάσαμε από τις 3 έως τις 11 του Σεπτέμβρη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Βασίλης Ρώτας» στη Νέα Μάκρη.   

Ο «ναυπηγικός καλλιτέχνης» υιοθετώντας μια ξεχωριστή και ιδιαίτε¬ρη τεχνοτροπία, δραστηριοποιείται στην γλυπτική και γλυπτοζωγραφικές κατασκευές και επιλέγοντας προσεκτικά τα υλικά του, ξύλα, μέταλλα και χρώματα, δημιουργεί επιβλητικά έργα που προσδίδουν έναν έντονο δυναμισμό. Τα έργα του με αναγλυφοποιημένες και χρωματικές επιφάνειες, μετατρέπουν το αθέατο σε μία ορατή κατάσταση, εκδηλώνουν το ενδιαφέρον του για την μετάδοση του διαλόγου της οπτικής με την απτική αίσθηση. Κάθε του έργο αποτελεί μια ξεχωριστή και μοναδική δημιουργία αφού δεν χρησιμοποιούνται καλούπια και πατρόν. Αντίθετα, σχεδιασμένα πάνω στο μέταλλο ή στο ξύλο, είναι όλα κομμένα και διαμορφωμένα στο χέρι.
Αναφερόμενος στην θεματολογία των έργων του, ο ίδιος μας δήλωσε: «Τα πλοία αποτελούν το κύριο θέμα των έργων μου, εδώ και αρκετά χρόνια. Ξεκίνησα με μικρά γλυπτά καράβια τα οποία, μετά από μελέτη δύο ετών μετέφερα στους πίνακες που δημιούργησα με το δικό μου τρόπο σχεδιασμού και όψης. Θα ήθελα να τονίσω ότι οι κατασκευές μου δεν είναι μονοδιάστατες αποτυπωμένες πάνω σε καμβά, αλλά τρισδιάστατες. Με αυτόν τον τρόπο κατασκευής προσδίδω ζωή στα έργα μου. Άλλωστε αυτό είναι που καθιστά την τεχνοτροπία μου μοναδική και πλέον αναγνωρίσιμη».
Στα εγκαίνια της έκθεσης συναντήσαμε τις Αντιδημάρχους Μαραθώνα Ματίνα Μυλωνά και Πόπη Πατεράκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Πασχάλη Πούλο, τον Ίωνα, το Γιώργο και τον Αναστάση Βορρέ, την Ανδριάνα Κουλουμπή, την Αποστολία Κιοκμένογλου, την Ολυμπία Δερτιλή, τη Κατερίνα Σάρρα, την Πόπη Κρουαζιέ, την Φένια Παπανδρέου, τον Μιχάλη Τσιτερό και πολλούς άλλους φιλότεχνους.  

Προηγούμενο άρθροΗ φλόγα του Μαραθώνα άναψε στο Τορόντο
Επόμενο άρθροΣπουδαίοι Καλλιτέχνες Εκθέτουν