«Αγαπώ και Προβάλλω τον τόπο μου – Μαραθώνας» ονομάστηκε η εκπαιδευτική – παιδαγωγική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Απριλίου, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αττικής και τον Δήμο Μαραθώνος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων Μαραθώνα και Νέας Μάκρης που κατ΄ αρχήν παρακολούθησαν τις ομιλίες της κας Βασιλικής Αναστασίους, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης του Δήμου, του κ. Δημήτρη Σπυρόπουλο, Δ/ντή του Γυμνασίου Μαραθώνα, της κας Πηνελόπης Δεληπέτρου, Δρ. Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, του κ. Γιάννη Βαγενά, Βιολόγο και της κας Κατερίνα Στεμπίλη από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Τουρισμού που αναφέρθηκαν στην μοναδικότητα του τόπου μας, επισημαίνοντας παράλληλα και αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά σημεία με ιστορική, πολιτιστική αλλά και οικολογική σημασία.
Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν την Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου, το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο, το Εθνικό Πάρκο Σχινιά και τον Αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου στα πλαίσια των παιδαγωγικών δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης, ανάδειξης και προβολής της περιοχής μας.
Σε όλη τη διάρκεια της περιήγησής τους οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να πάρουν συνέντευξη από καταξιωμένους αθλητές, όπως τους γνωστούς Ολυμπιονίκες μας Δημοσθένη Ταμπάκο, Βασίλη Πολύμερο και Εύη Μωραϊτίδου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Μαραθώνος κα Σταματία Μυλωνά και κ. Χρήστος Στάμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Βασιλική Αναστασίου και κ. Κώστας Λάσκος, οι Διευθυντές των σχολείων, Εκπαιδευτικοί, Σχολικοί Σύμβουλοι και πολλοί γονείς.

Προηγούμενο άρθροΗ “Μάχη του Μαραθώνα” ταξίδεψε στην Ουκρανία
Επόμενο άρθροΝέα πεζοδρόμια στο Καλέτζι