Μια γυναίκα έκλεψε διαμάντια συνολικής αξίας 4,2 εκατ. λιρών (4,86 εκατ. ευρώ) από κοσμηματοπωλείο στο Λονδίνο, περνώντας απαρατήρητη.

Η ρουμανικής καταγωγής Λούλου Λακάτος, ηλικίας 60 ετών, παρέστησε την γεμμολόγο (ειδικό στους πολύτιμους λίθους) και ισχυρίστηκε ότι ήθελε να εξετάσει και να αξιολογήσει τα διαμάντια από κοντά. Η Λουκάτος «αξιολόγησε» επτά διαμάντια και έπειτα τα τοποθέτησε στην τσάντα της, φεύγοντας ανενόχλητη από το μαγαζί. Στη θέση των πολύτιμων λίθων είχε τοποθετήσει…βότσαλα.

«Τα διαμάντια εκλάπησαν χάρη στην δεξιοτεχνία της κατηγορουμένης», είπε ο εισαγγελέας Φίλιπ Σκοτ, στην δίκη της γυναίκας που ακόμα συνεχίζεται. Η κλοπή των διαμαντιών έλαβε χώρα το 2016.

Ο διευθυντής του κοσμηματοπωλείου «Boodles», απ’ όπου εκλάπησαν τα διαμάντια, κατέθεσε πως, τον Φεβρουάριο του 2016, κάποιος του συνέστησε έναν άνδρα ονόματι «Σάιμον Γκλας», ο οποίος υποτίθεται πως ενδιαφερόταν να επενδύσει στην αγορά πολύτιμων διαμαντιών.

Ο «Γκλας» και ο διευθυντής του κοσμηματοπωλείου συναντήθηκαν τον Μάρτιο του 2016 στο Μονακό, όπου ο διευθυντής, ονόματι Νίκολας Γουέινραϊτ, είχε την «ευκαιρία» να γνωρίσει και έναν συνεργάτη του Γκλας, τον «Αλεξάντερ». Οι τρεις τους τακτοποίησαν τα διαδικαστικά της αγοράς των διαμαντιών, που υποτίθεται πως ήθελε να κάνει ο Γκλας.

Στα διαμάντια που θα αγόραζε ο Γκλας συμπεριλαμβανόταν και ένα διαμάντι σε σχήμα καρδιάς, με βάρος 20 καρατίων, καθώς και ένα ροζ διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού, αξίας 1,1 εκατ. λιρών.

Μια εκτιμήτρια διαμαντιών, ονόματι «Άννα», θα πήγαινε να εξετάσει τα διαμάντια, προτού ολοκληρωθεί η αγορά. Τα διαμάντια θα τοποθετούνταν έπειτα σε μια ειδική τσάντα, όπου θα παρέμεναν έως ότου ο αγοραστής πλήρωνε το αντίτιμό τους.

Η «Άννα» δεν επρόκειτο για άλλη από την Λακάτος, η οποία συναντήθηκε με τον Γουέινραϊτ και την εκτιμήτρια του ίδιου του κοσμηματοπωλείου στο υπόγειο του καταστήματος, στις 10 Μαρτίου του 2016.

Η Λακάτος εξέτασε τα διαμάντια, τα οποία θα τυλίγονταν σε ειδικό περιτύλιγμα και θα τοποθετούνταν στην τσάντα ασφαλείας. Αρπάζοντας την ευκαιρία, όταν ο Γουέινραϊτ ανέβηκε για 2 λεπτά στον πάνω όροφο του καταστήματος, η Λακάτος αντικατέστησε με άνεση την τσάντα με μια πανομοιότυπη, η οποία περιείχε τα βότσαλα.

Φεύγοντας από το κοσμηματοπωλείο, η δράστις μπήκε στην τουαλέτα της πλησιέστερης παμπ, όπου πέταξε το καπέλο και το μαντήλι της και άλλαξε παλτό, ώστε να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμη στο πλήθος. Η γυναίκα μετέβη γρήγορα στο αεροδρόμιο του Λονδίνου για να επιστρέψει στη Γαλλία, όπου κατοικούσε μόνιμα. Τελικά, η Λακάτος συνελήφθη στη Γαλλία, βάσει ενός Ευρωπαϊκούς Εντάλματος Σύλληψης και εκδόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Σεπτέμβρη.

 

ΠΗΓΗBBC
Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Νέο κύμα καύσωνα στο τέλος του μήνα
Επόμενο άρθροΕλάτεια Φθιώτιδας: 37χρονη εξαπάτησε και λήστεψε 75χρονο παραπληγικό [βίντεο]