Πώς θα περιορίσετε τις «επιδρομές» στο ψυγείο

 

 1. Φροντίστε να κοιμάστε καλά

Η έλλειψη ύπνου έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει τη λαχτάρα για… junk food. Μία έρευνα από το τμήμα ιατρικής του πανεπιστημίου του Τέξας αναφέρει ότι ο πάρα πολύ λίγος ύπνος προκαλεί υπερβολική κατανάλωση και αύξηση του σωματικού βάρους, ενώ όταν κάποιος κοιμάται αρκετά μειώνει την κατανάλωση των υδατανθράκων και του λίπους, κάτι που οδηγεί σε απώλεια βάρους.
Σε μία άλλη έρευνα, από το πανεπιστήμιο του Σικάγο, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι 4,5 ώρες ύπνου (αντί για 8 ώρες περίπου) αυξάνουν το αίσθημα της πείνας και την όρεξη, ειδικά νωρίς το απόγευμα.

2. Πίνετε περισσότερο νερό

Πίνοντας αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μπορέσετε να διατηρήσετε υπό έλεγχο την ακατάσχετη όρεξή σας.
Σύμφωνα με μια έρευνα, όσοι πίνουν περίπου 7 ποτήρια νερό την ημέρα καταναλώνουν κατά μέσο όρο 200 θερμίδες λιγότερες, συγκριτικά με εκείνους που πίνουν λιγότερο από ένα ποτήρι νερό την ημέρα. Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι όσοι ενήλικες πίνουν δύο ποτήρια νερό πριν από το φαγητό, κατανάλωναν 75-90 θερμίδες λιγότερες.

3. Τρώτε με… πρόγραμμα
Όταν τρώμε τις ίδιες ώρες κάθε μέρα, μπορούμε να ρυθμίσουμε την όρεξή μας.
Προσπαθήστε να τρώτε πρωινό μέσα σε μια ώρα από τη στιγμή που σηκώνεστε από το κρεβάτι και να λαμβάνετε τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας σας με διαφορά περίπου 3-5 ωρών.

4. Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε το στρες
Προσπαθήστε να θυμάστε ότι όταν αυξάνονται τα επίπεδα των ορμονών του στρες στον οργανισμό… αυτός θα θέλει να «ηρεμήσει» με σοκολάτες, τσιπς και άλλα παχυντικά τρόφιμα.
Προσπαθήστε να ηρεμήσετε τον εαυτό σας και δοκιμάστε θετικές τεχνικές, που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε όπως: ο διαλογισμός, ένας περίπατος στην εξοχή, το διάβασμα, η γυμναστική, η ζωγραφική… ή οτιδήποτε άλλο σας προσφέρει «μίνι-διακοπές» από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητάς σας.

Πηγή: e-diet.gr

 

Προηγούμενο άρθροΑπό το έγκλημα στην πασαρέλα. Ο Τζέρεμι Μικς τα κατάφερε!
Επόμενο άρθροΣτουρνάρας: Βοηθάω όσο μπορώ, κανένα πρόβλημα με καταθέσεις