Στα 85 του χρόνια, παραμένει ένας κινητός υπολογιστής, παρότι ο ίδιος δεν πολυσυμπαθεί τους υπολογιστές. Με το χαρτί και το μολύβι του ανά χείρας, γράφει ασταμάτητα, διορθώνει, σκέφτεται, ξαναγράφει.
Είναι ένα χόμπι που αγάπησε από όταν συνταξιοδοτήθηκε το 2010, έπειτα από μια μακρά επαγγελματική πορεία στις πωλήσεις αυτοκινήτων που άρχισε το 1964 κι αφού νωρίτερα είχε υπηρετήσει περίπου 30 διαφορετικά επαγγέλματα.
Μαραθωνίτης με καταγωγή από τη Βολισσό Χίου, ο κύριος Στέλιος Πλακίτσης, λατρεύει την πόλη που μεγάλωσε, έγινε έφηβος, εργάστηκε, υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος, έκανε οικογένεια και σιγά σιγά αποσύρθηκε από τα πολλά φώτα, επιλέγοντας με αυτό το μολύβι και ένα κομμάτι χαρτί να μας μεταφέρει γνώσεις και εμπειρίες.
Να τιμά κάθε μήνα τη Marathon Press με τα χρονογραφήματά του και τη μεταφορά των πλούσιων εμπειριών του στους νεότερους.
Κύριε Στέλιο, χρόνια σας πολλά…


















































