Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου βραβεύτηκε για την ιστορική και πολιτιστική του προσφορά στα Marathon Awards 2023.

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο εμβληματικό αμφιθέατρο του Ωδείου Αθηνών, ο ΣΕΓΑΣ διοργάνωσε το 2ο Αθλητικό Συνέδριο Authentic Talks.

Το συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 600 άνθρωποι από τον αθλητισμό, την πολιτική σκηνή και τον πανεπιστημιακό χώρο, προλόγισαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Το πάνελ των ομιλητών συνέθεσαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, η εθνική συντονίστρια για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης και Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, ο Managing Director της J.P. Morgan, Χρήστος Κολημενάκης, ο διευθυντής αγώνων δρόμου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου, Μάρκο Βάσιτς, ο καθηγητής επιχειρηματικής στρατηγικής και πρόεδρος στο τμήμα οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Γιάννης Πολλάλης, ο Δήμαρχος Λάρνακας και πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Ανδρέας Βύρας και η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου και νικήτρια στη διοργάνωση του 2022, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου.

Για πρώτη φορά στο συνέδριο Authentic Talks απονεμήθηκαν τα βραβεία του Μαραθωνίου, MarathonAwards.

Απονεμήθηκαν συνολικά 5 βραβεία σε φορείς και προσωπικότητες που συμβάλουν στην προώθηση του Μαραθώνιου Κινήματος.

Ένα εξ΄ αυτών δόθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου για την προσφορά του.

Τα βραβεία παρέλαβαν:

H Βασιλική Κωνσταντινοπούλου από τη Σοφία Σακοράφα.

O πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος από την πρωταθλήτρια Ευρώπης του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

O Γιάννης Ρόκκας εκ μέρους του ΟΠΑΠ, μεγάλου χορηγού του Αυθεντικού Μαραθωνίου, από τον Κώστα Κεντέρη.

H Ειρήνη Σπανού εκ μέρους του Δημάρχου Μαραθώνος και του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, από τον πρόεδρο της ΔΟΑ, Ισίδωρο Κούβελο.

Η νικήτρια του πρώτου Μαραθωνίου, το 1983 Μεταξία Μπερτζελέα από τον κάτοχο του πανελλήνιου ρεκόρ στο Μαραθώνιο, Σπύρο Ανδριόπουλο.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κορυφαία Ελληνίδα ξιφομάχος σε αμαξίδιο, Κέλλυ Λουφάκη

Προηγούμενο άρθροΕπιστρέφει η Ανάβαση Διονύσου – Όλο το πρόγραμμα για τις 25 και 26 Νοέμβρη
Επόμενο άρθροΔημήτριος Τόφαλος: Ο αρσιβαρίστας που έγινε θρύλος έχοντας ένα χέρι μικρότερο από το άλλο