Την περασμένη Παρασκευή οδηγοί στην Αττική Οδό έκπληκτοι είδαν μία νταλίκα να μεταφέρει ένα αεροπλάνο!

Αρχικά στα κοινωνικά δίκτυα γράφτηκαν μηνύματα γκρίνιας για τις καθυστερήσεις στην κίνηση των οχημάτων, αλλά στη συνέχεια ξεκίνησαν χιουμοριστικά σχόλια για το αεροπλάνο που πηγαίνει ανάποδα στην Αττική Οδό.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό το αεροπλάνο που έκανε την εμφάνισή του τόσο στην Εθνική Οδό, όσο και στην Αττική Οδό είναι μία ειδική κατασκευή για την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ) και θα χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των επίλεκτων ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων.

Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στη Λάρισα από την Soukos Robots και η μεταφορά του στην Αθήνα χρειάστηκε δύο ημέρες. Η πομπή συνοδευόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

@vasilis_saribalidis Το συγκεκριμένο αεροπλάνο φτιάχτηκε στη Λάρισα από την Soukos Robots για την ΕΚΑΜ. #αεροπλάνο #εκαμ #soukos #soukosrobots #saribal #saribalidis #Σaribal #aeroplane #λαρισα ♬ πρωτότυπος ήχος – Saribal

Το αεροπλάνο για την εκπαίδευση της ΕΜΑΚ

Το αεροπλάνο έχει μπλε κινητήρες και στα φτερά του αναγράφει «ΕΚΑΜ-2-S». Έχει σχεδιαστεί για να προσομοιάζει με ένα επιβατικό αεροπλάνο, ώστε οι άνδρες της ΕΚΑΜ να εκπαιδευτούν σε επιχειρήσεις κατάληψης αεροπλάνων.

Το νέο αεροπλάνο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων. Θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις δεξιότητες και την ψυχραιμία που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουν απειλές σε αεροπλάνα.

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΟι τελευταίες στιγμές πριν το ναυάγιο του πλοίου Raptor ανοικτά της Λέσβου (vid)
Επόμενο άρθροΑπίστευτος θάνατος για αναβάτη μηχανής – Έπεσε σε κοπάδι πρόβατα και ο ταύρος τον κάρφωσε στην καρδιά