Η αγωνία για την τύχη του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση που έπεσε θύμα απαγωγής έξω από το σπίτι του στο Ντράφι, έχει «χτυπήσει κόκκινο».

Οι μέρες περνούν, με τις αρχικές εκτιμήσεις των ειδικών που θεωρούσαν ότι πρόκειται για μια αρπαγή – αστραπή λίγων ωρών, να «πέφτουν» έξω. Οι αστυνομικοί και οι συγγενείς δίνουν μάχη με τον χρόνο για να επιστρέψει το θύμα σπίτι του. Πλέον η απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση έχει γίνει η 4η πιο μακρόχρονη απαγωγή στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που παρουσίασε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη φαίνεται πώς ο άτυχος επιχειρηματίας βρίσκεται εν ζωή καθώς υπάρχουν διαπραγματεύσεις μέσω μηνυμάτων για το τελικό ποσό των λύτρων. Οι απαγωγείς ζητούν κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ και μάλιστα σε μικρά χαρτονομίσματα για να μπορούν εύκολα να τα διοχετεύσουν στην αγορά.

«Οι απαγωγείς εμμένουν στο μεγάλο χρηματικό ποσό, λίγο κάτω από το ένα εκατομμύριο ευρώ. Υπάρχει μια ροή επικοινωνίας μέσω SMS, δυστυχώς δεν αφήνουν περιθώριο διαπραγματεύσεων με τις αρχές, ένα θετικό σημάδι είναι ότι ο άνθρωπος βρίσκεται εν ζωή και ότι η ροή επικοινωνίας μπορεί να οδηγήσει σύντομα σε μια θετική εξέλιξη», ανέφερε δημοσιογράφος της εκπομπής.

Ο προβληματισμός των αστυνομικών για την απαγωγή

Πέντε απαγωγείς, τρία αυτοκίνητα, κανένα στοιχείο που να τους «φωτογραφίζει». Πολύς κόπος για έναν άνθρωπο που δε φοβόταν, δεν έπαιρνε μέτρα ασφαλείας και δεν ήταν ο ζάμπλουτος γόνος γνωστής οικογενείας. Αυτός ήταν και ο βασικός προβληματισμός των αξιωματικών εξ αρχής, ο λόγος δηλαδή που ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αποτέλεσε στόχο των απαγωγέων που απαίτησαν αρχικά το ποσό των 2 εκατομμυρίων ως λύτρα.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι αυτό το «μυστήριο» έχει λυθεί από τους αστυνομικούς κι ότι πλέον έχουν διαμορφώσει την εικόνα του τι ακριβώς έχει συμβεί. Σε αυτό, φαίνεται να έχουν συνεισφέρει οι καταθέσεις ατόμων από το στενό επαγγελματικό και κοινωνικό του περιβάλλον, «σκιαγραφώντας» με αυτόν τον τρόπο τις επαφές και τις δραστηριότητες του επιχειρηματία.