Σε μία κίνηση τόσο όμορφη που αποθεώθηκε από όλους στα social media προχώρησε μία ακτινολόγος γιατρός της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα». Πίσω από αυτή την κίνηση, όμως, κρύβεται και μία δυσάρεστη ιστορία.

Ένα βρέφος που έχει εγκαταλειφθεί από τους γονείς του έπρεπε να μπει για εξέταση στον αξονικό τομογράφο. Η ακτινολόγος Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη αποφάσισε να το «συνοδεύσει» κι όπως εξήγησε στην ανάρτησή της, το θεώρησε ως χρέος της.

«Δεν είχε συνοδό για να το ακινητοποιήσει και δεν μπορούσα από ενσυναίσθηση να το αφήσω με μια αποτυχημένη εξέταση στην αξονική τομογραφία. Θεώρησα σωστό τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε και η μητέρα του, αν δεν το είχε εγκαταλείψει», αναφέρει στην συγκινητική ανάρτηση της η Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη.

Η γιατρός μίλησε και στο Open αναφέροντας ότι «έκανα μία ανάρτηση που δεν περίμενα πως θα έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο γιατί αποτελεί καθημερινότητα όλων μας, πρώτα των συναδέλφων μου. Δεν ένιωσα πως έκανα κάτι διαφορετικό, το κάνουμε κάθε μέρα. Μπορεί να έρθει μια μητέρα έγκυος που δεν μπορεί να μπει μέσα, θα το κρατήσω το παιδί και οι συνεργάτες μου και εγώ. Νιώθω τιμή που βρίσκομαι εδώ, δεν νιώθω ότι δουλεύω».

Αναλυτικά, στην ανάρτησή της η ακτινολόγος αναφέρει:

«Όταν δουλεύεις μέσα στο πόνο, όλα τα άλλα προβλήματα σου φαίνονται σαχλά και μαθαίνεις κάθε μέρα να χαμογελάς από καρδιάς!

Η φωτογραφία είναι από εξέταση εγκαταλελειμμένου βρέφους, δεν είχε συνοδό να το ακινητοποιήσει και δεν μπορούσα από ενσυναίσθηση να το αφήσω με μια αποτυχημένη εξέταση στην αξονική τομογραφία.

Θεώρησα σωστό [τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη] να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε & η μητέρα του, αν δεν το είχε εγκαταλείψει, ένας Θεός ξέρει γιατί…!!

Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας.

Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας και ότι αν δεν υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, ό,τι άλλο και να κάνουμε είναι ανώφελο».

ΠΗΓΗpride.gr
Προηγούμενο άρθροΝτόναλντ Σάδερλαντ: Ο αντιήρωας με τα «μεγάλα αυτιά» που τον παρακολουθούσε το FBI
Επόμενο άρθροΓυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: 81χρονος σκότωσε τη σύζυγό του με κατσαβίδι