Μέσα στα πολλά – δυστυχώς – δυσάρεστα που ακούμε και βιώνουμε καθημερινά, έρχονται και κάποιες καλές ειδήσεις να μας γεμίσουν αισιοδοξία και να μας (απο)δείξουν ότι όταν υπάρχει μεράκι και θέληση, μπορούν να γίνουν εξαιρετικά πράγματα.

Η χθεσινή Κυριακή ήταν η πρώτη κατά την οποία οι εθελοντές της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος Νέας Μάκρης» μαγείρεψαν εντός του καινούργιου χώρου τους, στην πλατεία της Μάκρης. Εκτός από την πολύ καλή διάθεση που είχαν όλοι, προέκυψαν και κάποιες πολύ θετικές εξελίξεις.

Πρώτη και καλύτερη το γεγονός ότι ο κόσμος που ανταποκρίθηκε να μαγειρέψει ήταν περισσότερος από προηγούμενες φορές. Δεύτερη και ίσως σημαντικότερη ότι ανάμεσα στους εθελοντές ήταν μια κυρία από το Πικέρμι κι ένας κύριος από το Μενίδι. Δείγμα ότι η δράση αρχίζει να γίνεται γνωστή και εκτός… συνόρων Νέας Μάκρης και Μαραθώνα με ελπίδα όλων ο κόσμος να αυξάνεται βδομάδα με τη βδομάδα.

Τρίτη θετική εξέλιξη το ότι γονείς πήγαν στην πλατεία με τα παιδιά τους. Τι καλύτερο από το να μαθαίνει ένα παιδί την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Άξια αναφοράς, τέλος, είναι και η ανταπόκριση που έδειξαν πολίτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Κουζίνας για βοήθεια στο delivery.

Ο Άλλος Άνθρωπος Νέας Μάκρης μαγείρεψε χθες 180 μερίδες κοτόπουλο με κριθαράκι και λαχανικά που συνοδευόταν από φρέσκια σαλάτα, ζεστό ψωμί και γλυκό ως συνοδευτικό.