Τα επενδυτικά προγράμματα της Παγκόσμιας Τράπεζας που ευθύνονται για στρατιές εκτοπισμένων σε όλο τον κόσμο αποκαλύπτει η έρευνα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ).

Σύμφωνα με Τα Νέα που συμμετέχουν στην έρευνα, αυτή αποκαλύπτει ότι κατά την περίοδο 2004-2013, περίπου 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία κατεδαφίστηκαν, ή επηρεάστηκαν οικονομικά προς το χειρότερο εξαιτίας της ελλιπούς επίβλεψης των έργων από την Παγκόσμια Τράπεζα. Οι περισσότεροι άνθρωποι που εκτοπίστηκαν ή επηρεάστηκαν οικονομικά εντοπίζονται στο Βιετνάμ (πάνω από 1,2 εκατ.). Ακολουθεί η Κίνα, με σχεδόν 1,1 εκατομμύριο, και η Ινδία, με περίπου 400.000.

Στην Αλβανία, χαρακτηριστική περίπτωση που επιβεβαιώνει την αδυναμία της Τράπεζας να επιβάλει τους κανόνες της, επηρεάστηκαν 1.680 άνθρωποι, ενώ στο πλαίσιο του Έργου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και Καθαρισμού της Παράκτιας Ζώνης, επηρεάστηκαν προς το χειρότερο οι ζωές 103 ανθρώπων, ανάμεσά τους και Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι είδαν τους κόπους και τα όνειρα μιας ζωής να γκρεμίζονται μέσα σε λίγες ώρες. 

Πηγή:doctv

Προηγούμενο άρθροΟ άγνωστος Charlie Chaplin
Επόμενο άρθροΤο σχολείο που προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση