Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το διεθνή όμιλο Ευχίδα ο ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ Euchidios Athlos 107,5 k – Authentic Hyper Athlos 215 k, ένας από τους δυσκολότερους υπερμαραθώνιους αγώνες δρόμου στη χώρα μας.

Οι αποστάσεις ήταν τρεις με τελικό τερματισμό τις ιστορικές Πλαταιές Βοιωτίας.

Στον Υπεράθλο απόστασης 215 χλμ τιμώντας -όπως και στον Ευχίδειο Άθλο- τον ημεροδρόμο Ευχίδα, οι συμμετέχοντες διένυσαν την απόσταση Πλαταιές – Δελφοί – Πλαταιές. Σε αυτή τη δύσκολη απόσταση συμμετείχαν όπως κάθε χρονιά Έλληνες αλλά και ξένοι υπερμαραθωνοδρόμοι. Για άλλη μια φορά ο αγαπητός σε όλους μας φίλος συναθλητής και υπερμαραθωνοδρόμος Γιώργος Τάσιος τερμάτισε πολύ άνετα στις Πλαταιές με χρόνο 23:23! Εξαιρετική επίδοση!

 Εμείς όλοι ευχόμαστε στον αγαπητό μας φίλο και συναθλητή Γιώργο να είναι πάντα υγιής με καλούς τερματισμούς και να μας κάνει πάντα υπερήφανους!

Στον Ευχίδειο Άθλο – την κλασική απόσταση 107,5 χλμ – για άλλη μια χρονιά μέλη αθλητές και φίλοι του Τελμησσού συμμετείχαν και τερμάτισαν και σε αυτή τη δύσκολη απόσταση με καλές επιδόσεις.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον αγαπητό μας Γιάννη Μόσχο που κατέλαβε στον Ευχίδειο Άθλο την 37η θέση με χρόνο 14 ώρες, αφότου σε μικρό χρονικό διάστημα είχε ήδη τερματίσει έναν δύσκολο υπερμαραθώνιο δρόμο τον Β Λακεδαιμόνιο Αγώνα 130 χλμ και σε καλή θέση!!

Του ευχόμαστε να είναι πάντα γερός και δυνατός με καλούς και υγιείς τερματισμούς.
Ακολούθησε ο αγαπητός μας γιατρός Βαγγέλης Μπατζόγλου που έλαβε την 38η θέση με χρόνο 14:02. Πολλά πολλά συγχαρητήρια και στον Βαγγέλη μας και ευχόμαστε να τερματίζει πάντα υγιής και ακμαιότατος όπως είναι!

Την 52η θέση κατέλαβε για άλλη μια φορά ο υπερμαραθωνοδρόμος μας Δημήτρης Τέκνος με χρόνο 14:48. Ο Δημήτρης είχε προγραμματίσει και είχε βάλει στόχο να τερματίσει τον Υπεράθλο των 215 χλμ αλλα λόγω μια παροδικής ταλαιπωρίας με την υγεία του συμμετείχε και τερμάτισε τον κλασικό Ευχίδειο Άθλο. Άξιος και πάντα δυνατός ο Δημήτρη μας.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια ανήκουν επίσης στο συναθλητή και φίλο του Τελμησσού Γιώργο Μελέκο που τερμάτισε άνετα λαμβάνοντας την 72η θεση με χρόνο 17:19. Εμείς όλοι ευχόμαστε στον Γιώργο μας να έχει πάντα καλούς και υγιείς τερματισμούς απολαμβάνοντας τους αγώνες μεγάλων αποστάσεων!

Τα τελευταία χρόνια λόγω της μεγάλης ιστορικότητας του Ευχίδειου Άθλου αλλά και της περιοχής που διεξάγεται, η διοργάνωση πρόσθεσε και μια άλλη μικρότερη διαδρομή αφιερωμένη στις Μούσες όπως αναφέρει και η ιστορία και μυθολογία μας στο Βουνό των Μουσών τον Ελικώνα. Κάθε χρόνο η διαδρομή είναι αφιερωμένη και σε μια Μούσα.

Η φετινή Μούσα που τιμήθηκε ήταν η Καλλιόπη, η Μούσα των Καλών Τεχνών.

Με εκκίνηση από το οροπέδιο των Μουσών την περιοχή Αρβανίτσα και τερματισμό τις Πλαταιές (απόσταση 55 χλμ), ο Βλάσης Καραβασίλης έτρεξε και τερμάτισε πρώτος μαζί με τον εξαιρετικό δρομέα αλλά και άνθρωπο Κώστα Αναγνωστόπουλο λαμβάνοντας την 1η θέση με χρόνο 4:31. Μετά από μια δυσκολία που πέρασε ο Βλάσης από ελαφριά νόσηση covid κατάφερε για άλλη μια φορά και άνετα να τερματίσει άλλον έναν αγώνα υπεραποστασης. Πάντα δυνατοί και άξιοι!!

Πολλά συγχαρητηρια ανήκουν και στον αγαπητό μας Φίλιππο Τσαπατώρη που μετά από έναν τραυματισμό του επανήλθε ακμαιότατος στις υπεραποστάσεις και τερμάτισε λαμβάνοντας την 20η θεση με χρονο 5:36. Μπράβο Φίλιππε, πάντα άξιος και υγιής!

Ακολούθησε ο αγαπητός μας υπερμαραθωνοδρόμος Βασίλης Καφεντζής που έλαβε την 23η θεση με χρόνο 5:47. Ο Βασίλης συμμετέχει σε πολλές διοργανώσεις Μαραθωνίων και Υπερμαραθωνίων δρόμων και τερματίζει πάντα με χαρά!!! Εμείς του ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής και χαμογελαστός!

Φυσικά θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους φίλους και συναθλητές που έτρεξαν και τερμάτισαν αυτούς τους Υπεράθλους!!! Πάντα άξιοι!!!

Εν κατακλείδι θα θέλαμε να συγχαρούμε από καρδιάς – ως σύλλογος με ενεργή συμμετοχή στο χώρο των υπεραποστάσεων- τον Παναγιώτη Αντωνόπουλο, την ψυχή και έμπνευση του Ευχίδειου Άθλου, την ακούραστη σύζυγό του Ρίτσα Αντωνοπούλου, και τα παιδιά τους Γιώργο και Ναταλία που από μικρή ηλικία βρίσκονται πάντα δίπλα στην προσπάθεια των γονιών τους!

Η αγάπη της οικογένειας για τις υπεραποστάσεις αποτυπώνεται στην άψογη διοργάνωση του Υπεράθλου «Ευχίδειος Άθλος».

Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά για τη διοργάνωση επειδή ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός ιστορικής σημασίας που προβάλλει τα αθλητικά ιδεώδη καθώς και την πολιτιστική μας κληρονομιά απαιτεί πολύ μεγάλη προετοιμασία και ατέλειωτες ώρες δουλειάς. Το θετικό είναι πως ο αθλητικός κόσμος μετά από τόσα χρόνια έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση! Σας ευχαριστούμε όλους και όλες για την εθελοντική σας προσφορά και ευχόμαστε καλή δύναμη στο σπουδαίο έργο του Ευχίδα!!

Ο Τελμησσός θα είναι δίπλα σας και θα στηρίζει το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός.