Ο Λεονάρντο Μπονούτσι ήταν ο ήρωας του τελικού του Euro 2020, αλλά θα μπορούσε να μην βρίσκεται καν στο Γουέμπλεϊ, αφού σκέφθηκε να τελειώσει την καριέρα του λόγω της ασθένειας του γιου του.

Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του σε μια ομάδα από τη γειτονιά του, Viterbese, η οποία έπαιζε στη Serie C. Εμπνεύστηκε από τον μεγαλύτερο αδερφό του Ρικάρντο, ο οποίος πήρε το μικρό Λεονάρντο σε αγώνες και έπαιξε ο ίδιος για αυτήν την ομάδα.

Ο εκφοβισμός και το βιβλίο

Ο Λέο δεν ήταν πάντα υπό την εποπτεία του αδελφού του και στο σχολείο εκφοβίστηκε και αυτό άφησε ένα αποτύπωμα στον χαρακτήρα του. Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής συνέγραψε με τον Ιταλό δημοσιογράφο Φρανσέσκο Σενίτι και δημοσίευσε ένα βιβλίο για τους εφήβους “Ο φίλος μου ο Λέο”, το οποίο αντιμετωπίζει τον εκφοβισμό στο σχολείο και παρέχει συμβουλές για το πώς να τον αντιμετωπίσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leonardo Bonucci (@bonuccileo19)

«Ο φίλος μου Λέο είναι μια φανταστική ιστορία που θα μπορούσε να είναι αυτή των παιδιών μας, για το πώς να κερδίσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι: αυτό κατά του εκφοβισμού. Ήθελα να παίξω αυτό το παιχνίδι μαζί με τον ταλαντούχο Francesco Ceniti, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι μια καλή ιστορία μπορεί να δώσει θάρρος και δύναμη σε όλα αυτά τα παιδιά που ζουν τη μάστιγα του εκφοβισμού στο δέρμα τους. Αγοράστε το βιβλίο σε βιβλιοπωλεία και ηλεκτρονικά καταστήματα, τα έσοδα θα δωρηθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς» έγραψε ο Μπονούτσι στα social media.

Στα 18 του ο Μπονούτσι κέρδισε το πρωτάθλημα νέων U20 με την Ίντερ, αλλά στην πρώτη ομάδα δεν του δεν δόθηκε ποτέ η ευκαιρία και πωλήθηκε στο Μπάρι. Έπειτα από έναν χρόνο κέρδισε μια μεταγραφή στη Γιουβέντους, όπου έπαιξε για 12 χρόνια. Στη συνέχεια ήρθε η Μίλαν και η επιστροφή στη Γιουβέντους.

Εξουδετέρωσε εγκληματία με όπλο

Όμως, μέσα σε όλα αυτά η οικογένεια κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη ζωή του Μπονούτσι. Είναι έτοιμος να την υπερασπιστεί με κάθε κόστος. Όταν βρισκόταν στο Τορίνο, ένας ξένος πλησίασε τον Λεονάρντο, τη σύζυγο και τον γιο του, και με την απειλή όπλου ζήτησε να του δώσουν κοσμήματα. Ο Λεονάρντο έδωσε μια γροθιά στον εγκληματία και τον εξουδετέρωσε.

Η περιπέτεια υγείας του 2χρονου γιου του

Ψηφίστηκε ο καλύτερος παίκτης στον τελικό του EURO 2020 με την Αγγλία στο Wembley, αλλά το 2016 σκέφτηκε σοβαρά τη συνταξιοδότηση. Μετά τον τελικό του Euro 2016, πήγε διακοπές με την οικογένειά του, όταν ο δίχρονος γιος του Ματέο αρρώστησε. Το αγόρι νοσηλεύτηκε και υποβλήθηκε σε δύσκολη επέμβαση που αφορούσε τη ζωή του.

«Στην είσοδο του χειρουργείου, ο Ματέο βρυχηθμούσε σαν λιοντάρι, οπότε ήθελε να μας ενθαρρύνει ώστε να ήμασταν γενναίοι» θυμάται ο Λεονάρντο, ο οποίος κάθισε σε μια γωνία και γύρισε στον Θεό και είπε: «Όλα είναι δικά σου, αλλά είναι απλώς παιδί».

«Το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό, ναι, αλλά αυτό που γίνεται στη ζωή είναι πολύ πιο σημαντικό»

Παραδέχτηκε ότι για έναν μήνα σκέφτηκε να τερματίσει την καριέρα του και να επικεντρωθεί στην υγεία του γιου του, αλλά η υποστήριξη της συζύγου του τον έσωσε.

«Αυτό που πέρασα τους τελευταίους δύο μήνες μού έδωσε τεράστια δύναμη και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Ματέο, τον αδερφό του και τη σύζυγό μου. Ήταν πολύ δύσκολες στιγμές και παλέψαμε όλοι μαζί. Ο Ματέο μου μετέδωσε πολύ δύναμη, μου έδωσε ένα μάθημα, όπως και ο Λορέντσο και η σύζυγός μου. Τέτοιες στιγμές σε ωριμάζουν και σου υπενθυμίζουν τις πραγματικές αξίες της ζωής.

Το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό, ναι, είναι κάτι στο οποίο θέλω πάντα να βελτιώνομαι, αλλά αυτό που γίνεται στη ζωή είναι πολύ πιο σημαντικό από μια λάθος πάσα ή ένα λάθος μαρκάρισμα. Όταν είσαι καλά στο μυαλό και στην καρδιά, μπορείς να αντιμετωπίσεις τα πάντα» τόνισε με δάκρυα στα μάτια.

«Είσαι ο πρωταθλητής μας, κέρδισες τον πιο δύσκολο αγώνα»

Αφού κέρδισε το πρωτάθλημα το 2017 με τη Γιουβέντους, έδωσε στον γιο του το χρυσό του μετάλλιο του πρωταθλητή.

«Είσαι ο πρωταθλητής μας, κέρδισες τον πιο δύσκολο αγώνα» τόνισε ο Μπονούτσι.

Ο γηραιότερος σκόρερ σε EURO

Ο Λεονάρντο έχει έναν δεύτερο γιο, τον Λορέντζο, ο οποίος αντί για τη Γιουβέντους υποστηρίζει τη μισητή αντίπαλο, Τορίνο.

Ο Μπονούτσι είναι, πλέον, ο ήρωας της Εθνικής Ιταλίας, ο οποίος έφερε στη χώρα τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο μετά το 1968 και κατάφερε να γίνει ο γηραιότερος σκόρερ σε τελικό EURO σε ηλικία 34 ετών και 70 ημερών.

 

ΠΗΓΗsputniknews.gr
Προηγούμενο άρθροΓάζωσαν ράπερ με 64 σφαίρες την ώρα που έβγαινε από τη φυλακή (vid)
Επόμενο άρθροΑπόστολος Σουγκλάκος: Ο λαϊκός αρτίστας της επιβίωσης «που δεν τον έδειρε κανείς» (vid)