Μια σημαντική διάκριση σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ο Δήμος Μαραθώνος, καθώς μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, έρχεται δεύτερος σε υλοποίηση δράσεων στην Περιφέρεια Αττικής και 13ος στους 332 δήμους της χώρας.

Σε σχετική ανακοίνωση, όπου η Πολιτική Προστασία δέχεται και συγχαρητήρια, ο Δήμος Μαραθώνος αναφέρει:

Από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας ενημερωθήκαμε σχετικά με την Έκθεση Ελέγχου κατόπιν της αρ. πρωτ. 3412/26.0.12023 εντολής διενέργειας ελέγχου.

Αντικείμενο του ελέγχου ήταν η υλοποίηση ή μη ενεργειών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, ως προς την εφαρμογή και τήρηση των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις υποχρεώσεων, που έχουν ως στόχο την προετοιμασία του μηχανισμού πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση φυσικών φαινομένων. Στο Β Μέρος της έκθεσης εξετάζεται η εφαρμογή και τήρηση των υποχρεώσεων αυτών από τους 332 Δήμους της χώρας.

Για τον Δήμο Μαραθώνος, είναι αξιοσημείωτο και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους, αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, ότι το ποσοστό υλοποίησης δράσεων για τα σχέδια “ΔΑΡΔΑΝΟΣ”, “ΒΟΡΕΑΣ”, “ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ” και “ΙΟΛΑΟΣ”, ανέρχονται αντίστοιχα σε 75%, 70%, 77% και 83%, με μέσο ποσοστό υλοποίησης το 76%.

Ο Δήμος μας στη συνολική κατάταξη των δήμων της χώρας, βάσει του μέσου ποσοστού υλοποίησης δράσεων είναι 13ος, ενώ ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής 2ος!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Η Πολιτική Προστασία, είναι ως γνωστόν πρωταρχικής σημασίας, ειδικά για έναν δήμο όπως ο δικός μας και, ταυτόχρονα, είναι ένα πολυδύναμο σύστημα που απαιτεί την ενεργό συμμετοχή και την εμπλοκή όλων των υπηρεσιών και παραγόντων, υπό το συντονισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Προηγούμενο άρθροΣτο στόχαστρο των αρχών τέσσερις λογαριασμοί του Πολυχρονόπουλου – Διακινήθηκε πάνω από 1 εκατ. ευρώ
Επόμενο άρθροΖευγάρι παλεύει σώμα με σώμα με διαρρήκτες που μπήκαν στην πολυκατοικία με ένα τραπουλόχαρτο (vid)