Το μπερδεμένο μέχρι πρότινος προεκλογικό σκηνικό στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου αρχίζει πλέον να γίνεται πιο ξεκάθαρο, ύστερα μάλιστα κι από την ολοκλήρωση και ψήφιση στη Βουλή του νέου Εκλογικού Νόμου «Κλεισθένης».

Με τη δημοσίευση του νέου Νόμου ξεκαθάρισαν πλέον δύο σημαντικά σημεία που είχαν να κάνουν με την τυχόν εκ νέου συνεργασία του αντικειμενικά πετυχημένου διδύμου Βασίλη Πιστικίδη-Βαγγέλη Μπουρνού. Παρότι όμως, ο Βασίλης Πιστικίδης, πρώην Δήμαρχος και σημερινός Γενικός Γραμματέας του Δήμου δεν έχει πλέον πρόβλημα εκλογιμότητας λόγω ασυμβίβαστου, συγκεκριμένο άρθρο του «Κλεισθένη» σχετικό με την αντικατάσταση Δημάρχου δείχνει να δυσκολεύει πλέον την όποια συνεργασία σε επίπεδο «διδύμου», όπως έγινε στις εκλογές του 2014.

Από την πλευρά του ο σημερινός Δήμαρχος, Βαγγέλης Μπουρνούς, με σαφή άνοδο της δημοτικότητάς του λόγω της άριστης επικοινωνιακής του πολιτικής στα θλιβερά γεγονότα του καλοκαιριού, είναι πιθανότατα τη στιγμή αυτή στη «θέση του οδηγού». Ο πολιτικός χρόνος, όμως, είναι μακρύς κι απροσδιόριστος.

Επίσης, ως νέα και ιδιαίτερα ελπιδοφόρος θεωρείται και η υποψηφιότητα του Δημοτικού Συμβούλου, Δαμιανού Φαφούτη, την οποία ανακοίνωσε πρόσφατα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, απευθύνοντας παράλληλα, με αφορμή το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας προς τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης.

Την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου έχει δηλώσει κι ο πρώην Δήμαρχος, Γιώργος Χριστόπουλος, που σαφώς δείχνει να έχει εγκαταλείψει τις όποιες προθέσεις του για εκ νέου κάθοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή ως υποψήφιος Βουλευτής.

Ως το «αουτσάιντερ» των προσεχών Δημοτικών Εκλογών παρουσιάζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο οποίος με τη δυναμική που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα, δείχνει να είναι ικανός να καταφέρει την υπέρβαση.

Σε αναμονή ακόμα για τις τελικές προθέσεις του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Κοινοτάρχη Πικερμίου, Θανάση Αδαμόπουλου, ο οποίος έχει σίγουρα μια καθόλου αμελητέα πολιτική παρουσία.

Τέλος, πέραν από τη δεδομένη συμμετοχή στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με πιθανότερο επικεφαλής τον Χρήστο Τσαλαπατάνη, στο διάστημα που απομένει, στον κατάλογο των υποψηφίων Δημάρχων δεν φαίνεται να προστίθενται άλλα ονόματα, ικανά τουλάχιστον ν’ αλλάξουν τους σημερινούς συσχετισμούς και δυναμικές.

Κάποιες πληροφορίες που έφεραν πρώην βουλευτή ως ενδιαφερόμενο για τον Δήμο της Ραφήνας δε φαίνεται μέχρι τώρα να επιβεβαιώνονται.

Άγνωστες βέβαια παραμένουν και εδώ οι προθέσεις όποιων επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Δημοτικές Εκλογές ως υποψήφιοι Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων με ανεξάρτητα ψηφοδέλτια. Οψόμεθα.

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώνεται το προεκλογικό σκηνικό στον Δήμο Μαραθώνα
Επόμενο άρθροΔωρεά Οργάνων: «Πέθανε» στα 29 του αλλά ζει μέχρι σήμερα…