Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Νέα Μάκρη διήμερο Επιστημονικών εκδηλώσεων που οργανώθηκαν από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών- Λογοθεραπευτών και το Ίδρυμα για το Παιδί «Παμμακάριστος» υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνος, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Λογοθεραπείας.
Την Παρασκευή 9 Μαρτίου διοργανώθηκε ημερίδα στο Ίδρυμα Παμμακάριστος με θέμα το ρόλο του λογοπεδικού στη σύγχρονη κοινωνία, όπου αρκετοί γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σύγχρονες θεραπευτικές και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις παιδιών με διαταραχές λόγου και επικοινωνίας.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον τραυλισμό που ήταν και το φετινό θέμα ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε, πολλοί εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και ν’ ανταλλάξουν απόψεις για συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Την επόμενη, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν ανιχνεύσεις μαθησιακών και επικοινωνιακών δυσκολιών σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας του Δήμου Μαραθώνος σε εκδήλωση που έγινε στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο και διοργανώθηκε από το Σύλλογο Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών και την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Μαραθώνος.
Οι ανιχνεύσεις διήρκεσαν πάνω από 8 ώρες και υπήρξε μεγάλη προσέλευση γονέων για έλεγχο των παιδιών.
Ο υπεύθυνος του προγράμματος Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Νίκος Τουρούκης δήλωσε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών που για μια ακόμα χρονιά επέλεξε το Δήμο μας για την πραγματοποίηση των επιστημονικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Λογοθεραπείας. Εκδηλώσεις που είχαν εξαιρετική επιτυχία και απήχηση, ιδιαίτερα φέτος με τη συμβολή του ιδρύματος «Παμμακάριστος» που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το παιδί και τη φροντίδα  του. Ο ρόλος του λογοπεδικού σήμερα είναι πολυδιάστατος και επεκτείνεται στην πρόληψη την αξιολόγηση και διάγνωση, στη θεραπεία και αποκατάσταση, στην έρευνα και μελέτη των διαταραχών επικοινωνίας. Ένα ρόλο που οφείλουμε να στηρίξουμε, να διαδώσουμε και κυρίως να εμπιστευτούμε. Θερμές ευχαριστίες σ’ όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα στην λογοπεδικό κυρία Μάντακα Ελεάννα για την εξαίρετη συνεργασία και βέβαια το σημαντικό επιστημονικό της έργο».

Προηγούμενο άρθρο«Εξοικονομώ»
Επόμενο άρθροΣτο κίνημα της πατάτας και ο Δήμος Μαραθώνος