Για την απόφασή του να ασχοληθεί με τα κοινά του Δήμο στον οποίο μεγάλωσε και ζει και σήμερα με την οικογένειά του, τους στόχους του, αλλά και τα όνειρά του για τον τόπο μίλησε στη MP ο Δημήτρης Κουλουμπής. Στην πρώτη του απόπειρα στην πολιτική, επέλεξε να κατέβει υποψήφιος με την Πορεία Πράξης του Στέργιου Τσίρκα και εξηγεί τους λόγους…

Δημήτρη, πώς κι αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά;

Το εύκολο είναι να κάθεσαι στον καναπέ και να κρίνεις όλους τους άλλους. Το δύσκολο είναι να σηκωθείς από τον καναπέ σου, ν’ αναλάβεις δράση και να βγεις μπροστά, συζητώντας με τους συμπολίτες σου τα ζητήματα που τους απασχολούν και να βρίσκεις τις λύσεις.

Ζητήματα που απασχολούν κι εμένα και την οικογένειά μου. Δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος και να τα περιμένω όλα από τους άλλους. Τα πράγματα δεν γίνονται μόνα τους και τα προβλήματα δεν λύνονται μόνα τους. Το αποφάσισα γιατί νοιώθω πλέον έτοιμος γι’ αυτόν τον σκοπό, να εργαστώ με όρεξη και ν’ αφιερώσω χρόνο για την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι μία απαιτητική διαδικασία που θέλει αφοσίωση και ομαδική εργασία, σε δύσκολες συνθήκες.

Γιατί με τον Στέργιο Τσίρκα;

Για τον απλό λόγο ότι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα εμφανή αποτελέσματα του συνολικού έργου του Στέργιου Τσίρκα στην τετραετία που είναι Δήμαρχός μας. Μια δύσκολη τετραετία που τα πάντα υπολειτουργούσαν λόγω της πανδημίας και των λοκντάουν. Είμαι σε θέση να γνωρίζω καλά όχι μόνο τη διαδρομή του Δημάρχου μας, αλλά και τα προσόντα του.

Μιλάμε για έναν άνθρωπο με διοικητικές ικανότητες, έμπειρο αυτοδιοικητικά, δραστήριο, εργατικό και συνεργάσιμο. Επίσης, ως οικονομολόγος έχω διαπιστώσει τη χρηστή και νοικοκυρεμένη οικονομική διοίκηση, σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του δήμου, χωρίς χρέη και ελλείμματα.

Έτσι, έκρινα λογικό, όχι απλά να τον στηρίξω, αλλά να σταθώ ουσιαστικά δίπλα του ώστε να ολοκληρώσει το φιλόδοξο μεν, αλλά εφικτό να υλοποιηθεί, πρόγραμμά του για τον δήμο μας στα επόμενα 5 χρόνια.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου και γιατί να σε ψηφίσουν οι συμπολίτες σου;

Βασικός μου στόχος είναι να μετουσιώσω την αγάπη που νιώθω για την πόλη μου σε πράξεις, για μια πόλη καθαρή, ασφαλή, φιλική και σύγχρονη. Με συνέπεια πάντα στις αρχές μου και στις δεσμεύσεις μου. Να συμβάλω στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μου, προωθώντας τα αιτήματά τους και βρίσκοντας λύσεις.

Να διεκδικώ για τα μικρά και για τα μεγάλα, να κερδίσω το στοίχημα για τη νέα γενιά. Να βάζω στο τραπέζι και δικές μου ιδέες και προτάσεις, εφαρμόσιμες, ευέλικτες, χωρίς μεγάλο κόστος που κάποιες εφαρμόζονται ήδη και αλλού. Από τη δουλειά μου ως ασφαλιστής, τα τελευταία 20 χρόνια, έχω αποκτήσει μεγάλη πείρα στην παροχή υπηρεσιών, δίνοντας καθημερινά λύσεις σε δεκάδες προβλήματα και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς.

Πώς ονειρεύεσαι, για τα επόμενα χρόνια, την πόλη που ζεις;

Σπανίως ονειροπολώ, είμαι κυρίως άνθρωπος της λογικής και της επιστημονικής σκέψης, οπότε θα έλεγα πως αναμφίβολα ο δήμος μας τα επόμενα χρόνια θα έχει μία σημαντική πληθυσμιακή αύξηση. Αυτό άλλωστε φαίνεται ήδη. Η διάδοση της τηλεργασίας και η ανάγκη του κόσμου για αποκέντρωση, φέρνουν στην περιοχή πολλούς νέους μόνιμους κατοίκους.

Παράλληλα αυξάνονται και οι ανάγκες των νοικοκυριών. Η πόλη μας θα πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλίσει στους κατοίκους της ποιότητα ζωής και μια ευχάριστη καθημερινότητα, διαφορετικά θα ασφυκτιά, όπως συμβαίνει πολλές φορές τους θερινούς μήνες.

Η λύση σε αυτό το στοίχημα είναι να δοθεί βαρύτητα στις υποδομές, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Στη λογική αυτή θεωρώ ότι θέματα όπως σχέδια πόλης, οδικό δίκτυο, σχολεία, δίκτυα ύδρευσης, συγκοινωνία, δίκτυα ίντερνετ, πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι, χώροι αναψυχής, καθώς και θέματα υγείας και ασφάλειας είναι πλέον «εκ των ων ουκ άνευ».

Who is who

Ο Δημήτρης Κουλουμπής γεννήθηκε στο Ζούμπερι πριν από 46 χρόνια. Μαθήτευσε στα σχολεία της Αγίας Μαρίνας και της Νέας Μάκρης. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και ήδη από το δεύτερο έτος σπουδών ξεκίνησε να εργάζεται σε θυγατρική εταιρεία της Εμπορικής Τράπεζας.

Πολύ γρήγορα εξελίχθηκε επαγγελματικά και σε ηλικία μόλις 22 ετών ίδρυσε χρηματιστηριακή εταιρεία (ΑΕΛΔΕ) με έδρα την Καλλιθέα και τη Νέα Μάκρη. Εδώ και 20 χρόνια δραστηριοποιείται με επιτυχία στον χώρο των ασφαλειών, με δικό του πρακτορείο στη Νέα Μάκρη.

Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Στέλλα Κωστοπούλου και κατοικούν στην Ανατολή με τα δύο τους παιδιά. Η μακροχρόνια πείρα του στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, το ήθος και η ευγένεια που τον διακρίνουν καθώς και η κοινωνική του προσφορά, καθιστούν τον Δημήτρη ως ιδανικό υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο για τον Δήμο Μαραθώνα.

Προηγούμενο άρθρο«Ένας Ποδηλάτης Αλλάζει τον Κόσμο» – Μια εξαιρετική παράσταση για μικρούς και μεγάλους στο Καλέντζι
Επόμενο άρθρο«Έλληνας ο δολοφόνος του οπαδού της ΑΕΚ»