Οι συμβάσεις για δύο έργα που θα «τρέξουν» στην περιοχή το επόμενο διάστημα και για τα οποία ο δήμος Μαραθώνα έχει μεγάλες βλέψεις τόσο σε πρακτικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο, υπογράφηκαν χθες.

Η πρώτη σύμβαση αφορά στο Cargo Project, ένα εικαστικό και αρχιτεκτονικό δημιούργημα, μια εγκατάσταση εμπειρίας, μια μηχανή προσομοίωσης της κλιματικής αλλαγής, που με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και της επιστήμης, θα «δείξει» στον θεατή ζωντανά τις αλλαγές της φύσης, τοποθετώντας τον στο κέντρο της κλιματικής κρίσης.

To έργο θα γίνει στον Μαραθώνα και θα υλοποιηθεί με εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενώ ο προΫπολογισμός του είναι 1.301.599 ευρώ

Η δεύτερη σύμβαση αφορά στην αναβάθμιση της λειτουργίας του συστήματος μέτρησης καταναλώσεων και την μείωση των απωλειών που θα επιτευχθεί με τα ψηφιακά υδρόμετρα που θα τοποθετηθούν στον δήμο. Ο προϋπολογισμός αυτού του έργου είναι 5.872.268 ευρώ.

Όπως έγραψε χθες στο Facebook ο δήμαρχος, Στέργιος Τσίρκας «άλλα δυο πολύ σημαντικά έργα για τον Δήμο μας γίνονται πραγματικότητα!

Υπογράψαμε με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων τις 2 Συμβάσεις Χρηματοδότησης για τα έργα

α)«The Cargo Project: Εικαστικό Έργο Αφύπνισης για την Κλιματική Αλλαγή και την Καταστροφή του Περιβάλλοντος» και

β)«Προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακού εξοπλισμού για την αναβάθμιση της λειτουργίας του συστήματος μέτρησης καταναλώσεων και την μείωση των απωλειών ύδατος» (ψηφιακά υδρόμετρα) , που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού 7.173.867,48 ευρώ, παρουσία της Προϊσταμένης της Γεν. Διεύθυνσης Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων κας. Δήμητρας Ασημάκη, της Προϊσταμένης του Τμήματος κας. Στάθη και της Γενικής Διευθύντριας Οικονομικών του Δήμου μας κας. Άννας Σωτήρχου και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ανάδειξη των αναδόχων.

Συνεχίζουμε με υποδομές αναβάθμισης της περιοχής και της ποιότητας ζωής μας.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το Cargo Project

Προηγούμενο άρθροΛογαριασμός 600 ευρώ στη Μύκονο για δύο κοκτέιλ και μια μερίδα καβουροπόδαρα
Επόμενο άρθροΥποψίες ότι ο θάνατος του 7χρονου οφείλεται στη νόσο των λεγεωνάριων