Ξεκίνησαν από σήμερα οι 24ωρες περιπολίες των ειδικών drones που θα χρησιμοποιήσει ο Δήμος Μαραθώνος για τον έγκαιρο και ακριβή εντοπισμό πιθανών εστιών πυρκαγιάς, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Τα drones διαθέτουν οπτικές και θερμικές κάμερες υψηλής ανάλυσης και θα περιπολούν αδιάκοπα δασικές και οικιστικές περιοχές και στις τέσσερις Κοινότητες του Δήμου μας. Συγχρόνως, εφόσον υπάρξει ανάγκη, έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται, μέσω κοινής πλατφόρμας επικοινωνίας των τριών Κέντρων Επιχειρήσεων, με αντίστοιχα drones του Δήμου Κηφισιάς και του Δήμου Πεντέλης, για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση μεγαλύτερου τμήματος του Πεντελικού όρους.

Η χρήση drones συνιστά μια από τις πλέον σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους πυροπροστασίας, διότι μπορεί να προσφέρει στις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές γρήγορη ενημέρωση για το ακριβές σημείο εκδήλωσης πυρκαγιάς και πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τα ειδικά χαρακτηριστικά της καθώς και για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή.

Αυτό επιτρέπει όχι μόνον την ταχύτερη κινητοποίηση και τη δυνατότητα εκπόνησης του πιο κατάλληλου σχεδίου για την αντιμετώπιση της φωτιάς, αλλά και τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν, όπως επίσης και την πιο έγκυρη και λεπτομερή ενημέρωση των πολιτών.

Προηγούμενο άρθροΑνεξέλεγκτη η φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Στις αυλές των σπιτιών πλέον οι φλόγες
Επόμενο άρθροΚολυμβητής προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς και υπέστη εξάρθρωση ώμου στους πανηγυρισμούς (vid)