Θεαματική η αύξηση των ενεργών μελών στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας (ΔΗΜΤΟ) Βόρειας και Ανατολικής Αττικής, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών που θα διεξαχθούν την άλλη Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Η διαδικασία της εγγραφής νέων μελών ή ανανέωσης συνδρομών, ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 16/10 με το ενδιαφέρον σε κάποιες περιοχές, να προκαλεί εντύπωση και να γίνεται λόγος για «καταστάσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές», σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα anattica.gr σε σημερινό της άρθρο.

Λογικό και αναμενόμενο να παρατηρείται εντυπωσιακή αύξηση των μελών στις ΔΗΜΤΟ όπου οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι δύο ή και περισσότεροι, ενώ και τα υποψήφια μέλη -τόσο για τις τοπικές οργανώσεις όσο και για την πρώην ΝΟ.ΔΕ.- έχουν τον δικό τους ρόλο στις εγγραφές νέων μελών και τη γενικότερη κινητοποίηση.

Ενδεικτικό είναι ότι στις τελευταίες (Άνοιξη του 2018) εσωκομματικές εκλογές, τα εγγεγραμμένα μέλη στη ΔΗΜΤΟ Μαραθώνος δεν ξεπερνούσαν τα 200 ενώ αυτήν τη φορά, θα συμμετάσχουν 1.107!