Vet warns long-range ball throwers can damage a dog's joints

Είναι ο καλύτερος μας φίλος και μας προσφέρει απλόχερα την αγάπη του. Να με ποιον τρόπο θα τον κάνουμε κι εμείς ακόμη πιο ευτυχισμένο!

  • Χρόνος για παιχνίδι. Τα σκυλιά λατρεύουν να παίζουν. Όλοι είμαστε απασχολημένοι, αλλά αφιερώνοντας 10 λεπτά για ένα γρήγορο παιχνίδι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε κάποια διασκέδαση στην ημέρα του σκύλου σας. Το καλύτερο μέρος; το καθημερινό παιχνίδι θα δυναμώσει τον δεσμό σας.
  • Πάντα να χρησιμοποιείτε μια ευχάριστη και φιλική φωνή όταν καλείτε το σκυλί σας. Σκεφθείτε: εσείς αισθάνεστε ιδιαίτερα πρόθυμοι να προσεγγίσετε κάποιον που σας καλεί με θυμωμένη φωνή; Φυσικά όχι.
  • Να είστε συνεπείς. Φανταστείτε πόσο μπερδεύεται ο σκύλος σας όταν πηδά επάνω σας κι εσείς ανταμείβετε τη συμπεριφορά. Στη συνέχεια, όταν έρχονται οι φίλοι σας στο σπίτι, το σκυλί σας πηδά πάνω τους, και εσείς το μαλώνετε. Σύγχυση; εννοείται (Είναι επίσης εξαιρετικά αντιπαραγωγικό από τη σκοπιά της εκπαίδευσης). Τα σκυλιά μας θέλουν να μας ευχαριστήσουν. Βάλτε κανόνες ώστε να τα βοηθήσετε να το κάνουν.
  • Κρατήστε μια ρουτίνα. Τα σκυλιά είναι πλάσματα της συνήθειας. Κρατήστε συγκεκριμένες ώρες για τη βόλτα και το φαγητό τους. Επιπλέον, το φαγητό είναι αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις για τα σκυλιά μας.  Βεβαιωθείτε ότι το φαγητό του σκυλιού σας είναι το καλύτερο που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.
  • Αφήστε το τηλέφωνο. Αυτή είναι μία συνήθεια για την οποία πολλοί από εμάς είναι ένοχοι: είμαστε συντροφιά με τα σκυλιά μας, είτε στη βόλτα, είτε στο σαλόνι αλλά η προσοχή μας στρέφεται στο κινητό μας. Ασφαλώς θέλουμε να επικοινωνούμε και να είμαστε σε επαφή αλλά κάποιες στιγμές πρέπει να τις αφιερώνουμε στον τετράποδο σύντροφό μας ώστε επωφεληθεί από την πλήρη εστίαση της προσοχής μας.
  • Βεβαιωθείτε ότι ασκείται αρκετά. Πολλά προβλήματα συμπεριφοράς είναι αποτέλεσμα πλήξης. Βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας έχει την ευκαιρία να ξεμουδιάσει, να τρέξει με ενέργεια και να κοινωνικοποιηθεί δύο φορές την ημέρα.
  • Φτιάξτε του γωνιές για χαλάρωση. Βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετά άνετα μέρη στο σπίτι για να χαλαρώνει, κάποια σε χώρους μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια και κάποιες κρυμμένες γωνιές όταν θέλει να μείνει ήσυχο. Τα σκυλιά ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στον ύπνο – μέχρι και 18 ώρες! Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία αν ο σκύλος σας είναι ηλικιωμένος.
ΠΗΓΗkeeppet.gr
Προηγούμενο άρθρο«Το λύσαμε από ένα κεφαλάκι καρφίτσας ιδρώτα»: Το στοιχείο-κλειδί που λύνει το γρίφο των Γλυκών Νερών
Επόμενο άρθροΞέχασε τον γάμο, αλλά όχι τον έρωτά του: Ασθενής με Αλτσχάιμερ έκανε πρόταση γάμου… στη σύζυγό του (vid)